Боричић, Гајић и Удовичић: Организација ЕП велика част

После великих успеха женске селекције, односно титула првака Европе и света, добили смо нову прилику за развој српске одбојке јер ће у Србији бити организовано Европско првенство за одбојкашице 2021. године, закључак је после потписивања уговора Европске одбојкашке федерације и Одбојкашког савеза Србије.

Након потписивања уговора председника ЦЕВ-а Александра Боричића и првог човека ОСС-а Зорана Гајића, у присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића, Србија ће бити главни организатор континенталног такмичења утакмицама у групној фази, полуфиналу, за треће место и финалу.

Боричић је захвалио Влади Србије и министру Удовичићу на помоћи у добијању домаћинства.

"Годинама имамо сјајну сарадњу, а честитао бих и Гајићу на великим успесима. Посебно што је женска репрезентација европски и светски првак, а мушка четврта на свету. Када се узме величина Србије поред највећих земаља, онда је још већи успех", рекао је Боричић у Палати Србија.

Како је нагласио, Европско првенство 2021. биће од великог значаја јер се укидају квалификације и оно ће бити излаз за шампионат света.

Председник ОСС Зоран Гајић истиче да је веома срећан због потписивања уговора.

"Хвала министру Удовичићу, види се да је био успешан спортиста и сада велики руководилац, наравно и Влади и председнику Србије, који су стали иза нас. Првенство у Србији биће права интеракција навијача и екипе, верујем да ће помоћи развоју одбојке и Србије", поручио је он.

Гајић је изразио наду да ће баш до тада бити изграђен национални одбојкашки центар.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић додао је да му је драго што ће Србија угостити најбоље селекције из Европе у женској одбојци.

"Знам колико је то значајно за сваког спортисту да се бори за медаљу на свом терену и пред својим народом. Сигуран сам да ће бити најбоље организовано ЕП до сада. То смо показали и у осталим спортовима, а сада је права прилика да се покажемо као сјајни домаћини", закључио је Удовичић.

број коментара 0 Пошаљи коментар