Никола Грбић одлучио да промени цео стручни штаб

Селектор одбојкаша Србије Никола Грбић захвалио се на сарадњи досадашњим сарадницима у стручном штабу Неџаду Османкачу и Душку Николићу, статистичару Саши Јоксимовићу и кондиционом тренеру Александру Петровићу.

"Одлука је била веома тешка, поготово због чињенице да су сви чланови стручног штаба дали свој пуни допринос резултатима оствареним од 2016. до данас. Ово није никаква казна, већ покушај да дамо прилику новим људима, са новом енергијом. Пре две године, када смо заменили италијанске сараднике у стручном штабу са домаћим тренерима, освојили смо прво место у Светској лиги. Жеља нам је да и сада покушамо да направимо нешто слично", изјавио је Грбић, а преноси ОСС.

Он је подсетио да су сви досадашњи сарадници уткали свој рад у злато освојено 2016. у Светској лиги, бронзу са ЕП 2017, као и пето место у овогодишњој Лиги нација и четврто место на СП у Италији и Бугарској.

"Због свега што су учинили желим да им се од срца захвалим, јер су ми помогли да будем бољи тренер, али и бољи човек", нагласио је Грбић.

Грбић је најавио да ће нови састав стручног штаба бити познат најкасније до краја јануара, јер, како је нагласио, врло брзо ће се кренути са техничким припремама за нову репрезентативну сезону, односно Лигу нација 2019, квалификације за ОИ 2020. и Европско првенство 2019. године.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 18. дец 2018, 20:00) - Raso [нерегистровани]

Hrabro i pametno.

Bravo majstore, sveza krv, nove ideje i nadamo se ubrzo novim titulama.