Монтгормери признао да се допинговао уочи ОИ у Сиднеју

Бивши светски рекордер на 100 метара Американац Тим Монтгомери, који се тренутно налази у затвору због трговине наркотицима, признао је да је конзумирао недозвољена средства и пре Олимпијских игара у Сиднеју, на којима је са америчком штафетом 4x100 метара освојио златну медаљу.

"Нисам освојио злато захваљујући својим способностима, већ уз помоћ допинга", рекао је Монтгомери у интревјуу за ХБО телевизију.

"Унапред се извињавам својим колегама из штафете због евентуалне штете коју ћу им нанети овим признањем", рекао је Монтгомери.

Власник олимпијске титуле из Сиднеја никада није био позитиван на антидопинг тесту, али му је због повезаности са афером "Балко" око производње и дистрибуције вештачких стероида одређена суспензија од две године, а поништен му је и светски рекорд.

Монтгомери је признао да је поред тестостерона узимао и хормон људског раста и то четири пута месечно.

"Ако је Монтгомери заиста преваром дошао до злата на Играма, онда би он добровољно требало да се одрекне титуле, као што су то учинили пре њега чланови америчке штафете 4x400", изјавио је портпарол Америчког олимпијског комитета Дерил Сибел.

Међународни олимпијски комитет је ове године, после признања Антонија Петигруа да се допинговао, одузео златне медаље свим члановима штафете, а исту судбину доживела је раније и америчка женска штафета 4x100, због тога што је Мерион Џонс признала да се допинговала. 

Америчку шатфету 4x100 на Играма у Сиднеју чинили су, поред Монтгомерија, још: Џон Драмонд, Бернард Вилијамс, Брајан Луис, Морис Гринн и Кенет Брокенбур.

број коментара 0 Пошаљи коментар