Стартовао први Београдски полумаратон

У Београду је у 11 часова почео први Београдски полумаратон који садржи две трке "Београдских 21" и "Београдских 10". Знак за старт трке дали су заменик градоначелника Андреја Младеновић и директор Маратона Дејан Николић.

У трци учествује око 4.000 тркача из 35 земаља. Они се такмиче у две трке, трку на десет километара, популарно названу „београдских десет" и полумаратонску трку „београдских 21".

Старт полумаратона, односно трке "Београдских 21", као и трке на 10 километара, односно "Београдских 10" исти је као и за маратон, на углу Булевара краља Александра и Ресавске. Траса трка је након тога већим делом у Новом Београду.

 Увођењем полумаратонске трке Београд се свртстао у ред светских метропола у којима се трче полумаратон и маратон и доказао да је спортска метропола.

На првом Београдском полумаратону учеатвују и градоначелник Београда Синиша Мали и његов заменик Андреја Младеновић.

Младеновић је недавно, најављујући полумаратон, рекао да се нада да ће и ова трка стећи популарност какву има и маратон, који траје већ три деценије.

Објаснио је да је организатор најпре желео да се трка одржи крајем септембра или почетком октобра, али да је град морао да инсистира да буде касније, док се не окончају велики инфраструктурни радови у центру града.

Директор "Београдског маратона" Дејан Николић је тада рекао да је привилегија то што ће у полумаратону и трци на 10 километара учествовати градоначелник и заменик градоначелника Београда и да је ова врста подршке забележена први пут.

број коментара 0 пошаљи коментар