Србија и званично кандидат за органзацију дворанског СП у атлетици 2022. године

Атлетски савез Србије је објавио кандидатуру Београда за светско првенство у дворани 2022. На светском шампионату у дворани које за два дана почиње у Бирмингему Србију ће представљати четири такмичара.

На трећем "Сербиан опен индор митингу", председник атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, објавио је кандидатуру Београда за домаћина светског првенства у дворани 2022. године. Да је Београд озбиљан кандидат потврђују и речи Себастијана Коуа, председника Светске атлетске федерације, који је овако оценио трећи Сербиан опен.

"Организација је била фантастична, атлетичари су на такву организацију одговорили изванредним резултатима. Имамо најбоље остварење на свету. Не може а да вам се не свиди."

Организација је била фантастична, атлетичари су на такву организацију одговорили изванредним резултатима. Имамо најбоље остварење на свету. Не може, а да Вам се не свиди.

Србију ће на светском првенству у Бирмингему представљати, актуелна вице-шампионка планете у скоку удаљ, и најбоља ове сезоне са 6 метара 93 центиметра, Ивана Шпановић.

Асмир Колашинац, национални рекордер у дворани у бацању кугле, и европски шампион пре 5 година, верује да ће повреда зглоба бити санирана и да ће бити добар наступ на његовом четвтом шампионату света.

"Иде на боље, што је јако битно и искрено се надам да ћу бити на свом нивоу и ако бацим онолико колико могу у овом тренутку, мислим да ће то бити довољно за финале. Милслим да ће 20,50 бити довољно за финале, значи међу првих осам."

У Бирмингему ће на светском првенству у тркама на 400 метара дебитовати, нова национлна рекордерка Маја Ћирић, и актуелна шампионка Србије, Тамара Салашки.

"Надам се доброј трци. Даћу наравно све од себе, и покушати да у квалификацијама истрчим што бољу трку, како би се пласирала надам се у полуфинале."

Атлетичари Србије на светским првенствима у дворани, освојили су 4 медаље: једну сребрну и три бронзане.

број коментара 0 Пошаљи коментар