Ивана напада злато у Бирмингему

Светско првенство у дворани одржаће се од 01. до 04.марта 2018.године у Бирмингему. Наша земља имаће четири представника: Ивану Шпановић у скоку удаљ, Тамару Салашки и Мају Ћирић на 400м и Асмира Колашинца у бацању кугле.

Осим њих очекује се учешће више од 632 атлетичара из 144 земље света. Такмичење се одржава у Арени Бирмингем која прима 15.000 гледалаца.

Шпановићева, актуелна дворанска првакиња, пре две године је била сребрнa на СП, па ће сада покушати да се окити најсјајнијим одличјем.

Да је у одличној форми потврдила је наступима на "Сербиа опену", Карлсруеу, Диселдорфу и Глазгову.

Квалификације у скоку удаљ на програму су другог дана такмичења у 18.00 часова. 

Асмир Колашинац на овом првенству неће очекивати борбу за медаљу, али се нада добром резултату. Бацање кугле на програму је у суботу, 03.марта од 12.45 по нашем времену.

Тамара Салашки  норму за СП у дворани испунила је још прошле године, а ове је само потврдила на Првенству државе за сениорке. Иако јој трке у дворана нису омиљене, ипак обећава борбу и свој максимум. Њен најбољи резултат у дворани је 52.99 секунде.

Маја Ћирић, актуелна рекордерка државе на 400м, једина је такмичарка која је норму остварила у овом делу сезоне, када је уједно постала и шампионка државе са резултатом 52.78. Њој ће ово бити прво велико такмичење на ком ће дати све од себе да прође макар квалификације.

Квалификације на 400м на програму су другог дана такмичења - 02.марта у 13.10, а полуфинале истог дана у 21.32, по нашем времену.

број коментара 0 Пошаљи коментар