Трка за историју, сви такмичари дисквалификовани!

Невероватне сцене виђене су на Светском дворанском шампионату у Бирмингему, где су сви учесници треће трке квалификација на 400 метара – дисквалификовани!

Међународна атлетска федерација окарактерисала је ову ситуацију као "догађај без преседана", пошто су први пут у историји атлетике сви учесници једне трке остали без резултата.

Прво је због лошег старта дисквалификован Абделах Харун из Катара, који је на Светском првенству у Лондону прошле године освојио бронзу.

Остала четворица такмичара успешно су почели трку, али су их судије дисквалификовале, пошто су процениле да су сви тркачи напустили своју стазу.

Да ли је на помолу нови скандал у светској атлетици (сетимо се наступа Иване Шпановић и лоше прикаченог стартног броја) остаје да се види у наредним данима.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 02. мар 2018, 18:52) - anonymous [нерегистровани]

Atletika

uopste sport. igra za decu a zabavljaju se matori a pravila odredjuju isfrustrirani bivsi sportisti. Ti sporski savezi su drzave institucije nikome ne odgovaraju odrede pravila i uzmi ili ostavi. UEFA i FIFA su vrhunac sportske propasti. Mislim da cemo igru da vratimo samo deci jer matori ne znaju da se igraju.