Прва маратонска трка на аеродромској писти

На аеродрому "Никола Тесла" ће се 3. јуна одржати “BEG 5K Runway” трка - ноћна маратонска трка од пет километара којом ће се у свет послати још једна лепа слика српске престонице, најавио је заменик градоначелника Андреја Младеновић.

"Ова ноћна трка у специфичном и крајње атрактивном простору биће још једна од лепих слика нашег града која ће обићи цео свет", рекао је Младеновић, наведено је у саопштењу Градске управе.

Он је истакао да се град активно припрема за Београдски маратон који ће се одржати 21. априла, али и да ће ова ноћна трка ући у анале јер показује да у Београду постоји спортски дух и да волимо да се такмичимо са другим градовима.

Младеновић је позвао све Београђане и посетиоце који воле трчање и рекреацију да се пријаве и на тај начин буду део "једног историјског спортског догађаја - прве маратонске трке од пет километара на аеродромској писти".

Извршни директор аеродрома "Никола Тесла" Раша Ристивојевић је оценио да овај догађај заслужује велику пажњу, те да ће то бити леп спој авијације и спорта.

"Права инспирација да се организује манифестација јесте могућност да се прошета полетно-слетном стазом ", навео је Ристивојевић.

У саопштењу се додаје да је директор "Београдског маратона" Дејан Николић рекао да припрема за јединствен догађај траје већ два месеца.

"Трка износи пет километара, почеће у 1.30 сати, уз ограничење броја учесника на осамсто и временско ограничење од три сата", рекао је он и изразио очекивање да ће трка постати традиционална.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 27. апр 2018, 18:12) - anonymous [нерегистровани]

Prijava

Kako da se prijavim?

(четвртак, 29. мар 2018, 21:04) - Mićić Srećko [нерегистровани]

Pogrešno korišćenje reči ''maraton''

Ako je trka na 5 kilometara ne može da se koristi imenica ''maraton'', a ni pridev ''maratonski''. Treba to brzo ispraviti !!!