Улични маратон у Јагодини, на стази више од 1.500 тркача

У Јагодини се данас одржава други улични маратон, на коме учествује око 1. 500 тркача из Србије и иностранства, међу којима су и прошлогодишњи победник у маратону Кристијан Стошић и победник у полумаратону и Самуел Набеи Киплимо из Кеније.

Маратон је у 10 сати отворио председник Скупштине града Драган Марковић - Палма.

Поздрављајући учеснике маратона и желећи им добре резулатате, Марковић је потсетио да је "Јагодина град спорта, у коме се добро ради и постижу добри резултати и када су у питању појединачни и екипни спортови". Он је најавио и један маратон у Грчкој овог пролећа у Паралији, у организацији Јагодине и грчког града Катарини.

По прохладном времену "какво тркачи воле", маратон прати око 8.000 гледалаца а присуствују и многобројни бивши истакнути атлетичари Србије и СФРЈ.

Маратон се одржава под мотом "Сви смо победници", а уз атлетичаре Србије у маратону и полумаратону учествују и атлетичари Русије, Швајцарске, Чешке, Македоније, БиХ...

Највише пријављених је за маратон, 450 тркача.

У односу на прошлу годину, стаза је измењена и верификована за овакива такмичење у складу са европским стандардима, изјавио је Танјугу директор маратона, доцент др Дејан Дашић.

Организована је и трка задовољства на пет километара, а одржава се укупно 10 трка - од предшколаца, учеика основних и средњих школа, студената, а ове године трчи и 200 пензионера.

број коментара 0 Пошаљи коментар