Хенри Роно промотер 31. Београдског маратона

Чувени кенијски атлетичар Хенри Роно биће промотер овогодишњег 31. Београдског маратона. Београдски маратон, 31. по реду, одржаће се 21. априла.

Роно је један од најбољих дугопругаша у историји светске атлетике који је током 1978. године у распону од само 81 дана оборио светске рекорде на 3.000, 3.000 стипл, 5.000 и 10.000 метара.

Он је рекао да је почаствован што ће бити промотер маратона за који је истакао да је одлично организован и популаран.

"Веома је лепо да се неко сећа мојих резултата после толико година. Током каријере такмичио сам се на многим местима, али никада у Београду. Чуо сам да је Београд леп град, а Србија лепа земља и врло сам узбуђен што ћу ускоро то да видим и доживим. Свим учесницима 31. Београдског маратона желим успешан наступ, а можда и ја истрчим неку дистанцу", рекао је Роно.

Задовољство због доласка Рона у Србију изразио је директор Београдског маратон Дејан Николић.

"Роно је један од непоновљивих легенди светске атлетике и спорта уопште, човек који је доминирао средњим и дугим пругама седамдесетих и осамдесетих година прошлог века и који је трчање подигао на виши ниво. Наставља дугогодишсњу традицију да промотери Београдског маратона буду истакнути атлетичари са подвизима које нико пре или после њих није достигао", навео је Николић.

Београдски маратон, 31. по реду, одржаће се 21. априла.

број коментара 0 Пошаљи коментар