Београдски маратон – трасе којима ће трчати такмичари

Београдски маратон одржаће се у суботу, 21. априла, а учесници ће имати прилику да се окушају у три дисциплине – Трци задовољства од пет километара, полумаратону од 21,1 километар и маратону на траси од 42,195 километара. Трка задовољства је манифестационог карактера, без пријављивања, победника и пласмана, а право учешћа имају сви који то желе.

Старт трке је у 10.15 сати на раскрсници Улице кнеза Милоша и Трга Николе Пашића, испред Народне скупштине Републике Србије, и трчи се Булеваром краља Александра, Бранка Крсмановића, Жичком улицом, Цара Николаја II, Макензијевом, Славијом и Краља Милана, док је циљ на Теразијама.

Право учешћа у полумаратону имају сви грађани, а деца од 14 до 18 година морају да имају писану сагласност родитеља. Старт трке је у десет сати на раскрсници Булевара краља Александра и Ресавске и трчи се Београдском, Славијом, Немањином, Балканском, Улицом Гаврила Принципа, Бранковом, Булеваром Николе Тесле и Џона Кенедија.

Трка ће ићи даље Булеваром Михајла Пупина, Булеваром уметности, Булеваром Милутина Миланковића, Антифашистичке борбе, потом преко Моста на Ади, па Улицом антифашистичке борбе, Булеваром Милутина Миланковића, Милентија Поповића, Булеваром Михајла Пупина, Бранковом улицом, Краљице Наталије, Кнеза Милоша, Краља Милана, Теразије, а циљ је испред хотела "Москва".

У маратону право учешћа имају сви грађани старији од 18 година, а старт трке је у десет сати на раскрсници Булевара краља Александра и Ресавске.

Траса је иста у делу као код полумаратона до Булевара Михајла Пупина, када се наставља Булеваром Николе Тесле, Карађорђевом улицом, Главном у Земуну, потом Бежанијском улицом на Тошин бунар, Париске комуне, па Булеваром маршала Толбухина и Отона Жупанчича.

Траса потом иде Улицом народних хероја, Булеваром Милутина Миланковића, Тошиним бунаром, Земунском, Војвођанском улицом, Др Ивана Рибара, Јурија Гагарина, Душана Вукасовића, Европском, Гандијевом и Улицом Јурија Гагарина, Омладинских бригада.

Маратонци ће трчати Улицом Ђорђа Станојевића, Булеваром Црвене армије, Јурија Гагарина, Булеваром Милутина Миланковића, Милентија Поповића, Булеваром Михајла Пупина, Бранковом, Краљице Наталије, Кнеза Милоша, Краља Милана и потом на Теразије, јер је циљ испред хотела "Москва".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. апр 2018, 20:44) - Jaki [нерегистровани]

Sretno i puno zadovoljstva !

Ove godine bez mene, jer nisam spreman. Zelim sretnu trku trkacima, uspjeh organizatorima i zadovoljstvo predivnoj beogradskoj public i!!!