"Београд на писти" први пут: журка, фудбалери, водени лук...

Прва трка "Београд на писти" (Beg 5K Runway Run) одржана је у ноћи између суботе и недеље на аеродрому "Никола Тесла" уз учешће око 600 такмичара.

Атрактивна трка од пет километара на деоници полетно-слетне и рулне стазе, због које београдски аеродром није имао летове од поноћи и пет сати касније, јединствен је догађај у региону који су организовали аеродром "Никола Тесла", Београдски маратон и Град Београд.

Победник премијерне трке био је Немања Церовац резултатом од 16 минута и девет секунди, у женској конкуренцији славила је рекордерка Србије на 800 и 1.200 метара Амела Терзић (19.30) и они су прошли кроз водени лук који се користи само у специјалним приликама.

Вреди истаћи и сјајни амбијент, уз музички програм као у ноћним клубовима, чему је претходно допринео и долазак авиона са експедицијом фудбалске репрезентације Србије на аеродром "Никола Тесла", са припрема за Мундијал из Аустрије, што је пропраћено овацијама присутних.

Задовољство одлично организованим догађајем није крио вршилац дужности директора Аеродрома Саша Влаисављевић.

"Аеродром "Никола Тесла" је део светског врха, заједно са 10 аеродрома попут оног у Њујорку, Франкфурту и других. Ова трка биће традиционална, светла је будућност нашег аеродрома", рекао је Влаисављевић и захвалио се на подршци државе и Града Београда.

Влаисављевић је београдски аеродром сврстао међу једне од најбољих.

"Сада је Београдски аеродром, по свему што се догађа последњих година, у рангу њујоршког, бечког, франкфуртског... Руководство Аеродрома је поносно на све резултате прве трке".

Градски функционер Андреја Младеновић посебно је истакао атмосферу трке.

"Аеродром је препознао значај трке и концепт здравог живота. Београдски маратон има 31-годишњу традицију, Град још низ других манифестација, а сада и једну новину која мора да буде у ово време јер се аеродром никад не затвара. Тешко је организовати овакву трку, верујем да ће постати дуга традиција", закључио је Младеновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар