Бранковић: Велике шансе да Београд буде домаћин СП 2022.

Директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић сматра да Београд има велике шансе да добије организацију дворанског Светског првенства у атлетици 2022. године.

Након што је Србија за само два гласа остала без домаћинства СП 2020. године, када је предност добио кинески Нанчинг, АСС намерава поново да се кандидује.

"Прошле године смо за 'длаку' изгубили организацију Светског шампионата, 'мала и сиромашна' Кина нас је победила у последњем тренутку. Тада нас није било срамота, али је болело. Ипак, могу да кажем да постоји велика могућност да Београд 2022. буде домаћин највећег спортског догађаја у нашој земљи свих времена", рекао је Бранковић на конференцији за медије у Штарк арени.

Београд је прошле године у марту био домаћин дворанског Европског првенства у атлетици.

Престоница добија нове трке на пет и десет километара 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је организацију новог такмичења – "Serbia Marathon Series" за које каже да представља нову промоцију Београда у низу великих спортских догађаја у главном граду Србије.

Београд ће, у организацији Атлетског савеза Србије, 4. новембра бити домаћин трка на пет и 10 километара на равној траси на Новом Београду.

"Град Београд подржава све манифестације, ми се трудимо да бар једном годишње организујемо велики догађај. То је добро за имиџ града. Имали смо Европско првенство у ватерполу, футсалу, атлетици, Фајнал-фор кошаркашке Евролиге и све то промовише на најбољи начин Београд. Зато ће Београд подржати тај скуп", рекао је Весић на конференцији за медије у Штарк арени.

Истакао да је српска атлетика бележи велики успон и да се освајају медаље на великим такмичењима.

"Град Београд ће подржати тај скуп на којем ће бити Ивана Шпановић. Нећемо имати буџет, али ћемо да урађемо стазу, затворити тај део града. Сада желимо да анимирамо спонзоре заједно са Атлетским савезом", рекао је Весић, подсетивши да град има уговор са Београдски маратоном и да ће наставити да га подржава.

Слободан Бранковић је додао да је Град Београд увек био уз АСС.

"Трчање је најједноставнији начин да бринете о свом животу. Али на нама је да вам помогнемо да урадите на квалитетним стазама. Верујем да ћемо из године у године бити све бољи. Важно је и оно што најмлађи желе да се баве спортом. Потрудићемо се да направимо велики спектакл, свако ко истричи да се осећа као олимпијски шампион", рекао је Бранковић.

Шпановићева промотер такмичења

Најбоља срска атлетичарска Ивана Шпановић биће промотер великог атлетског догађа.

"Апсолутно подржавам сваки вид који се бави помоцијом атлетике. Мислим да ће ово бити добро, покушавамо да приближимо деци да науче да стварају здраве навике и да воде рачуна о себи. Поносна сам што сам одабрана за промотера догађаја и бићу ту да пружим подршку", навела је Шпановићева.

Члан организационог одбора "Serbia Marathon Series" Дарко Савић најавио је учешће од око 7.000 тркача.

Главни менаџер Владимир Селец поручио је да је стаза направљена на најмодернији начин.

"Име маратона је 'Србија маратон серија' да би људи знали шта их чека и наредне године", рекао је Савић и додао да су пријаве отворене.

Планиране су и трке 30. марта и 3. новембра наредне године.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. јул 2018, 17:03) - Gradjanin [нерегистровани]

Obican

Samo nam trpaju neke organizacije,jasno je da grad i drzava imaju koristi od toga,ali zato obican gradjanin sem guzvi i haosa u gradu nista dobro ne vidi.To plasiranje kako smo mi dobar domacin vidi se dok traje to desavanje-manifestacija,nakon toga Srbija u svetu opet glasi za mracno i ozloglaseno mesto.

(четвртак, 19. јул 2018, 15:55) - anonymous [нерегистровани]

Podrska

A sta bese ono bi sa Beogradskim maratonom? Dakle, promovisu se i kreiraju novi dogodjaji i nove trke, a tradicija se gazi i zaboravlja...