Србија са 12 атлетичара на ЕП у Берлину

Селекција Србије наступиће са 12 такмичара на предстојећем Европском шампионату у атлетици које ће се одржати од 6. до 12. августа у Берлину. Први ће на борилиште изаћи Асмир Колашинац у квалификацијама у бацању кугле.

На предходним такмичењима 12. атлетичара Србије је остварило предвиђене норме за учешће на Европском Првенству, саопштио је Атлетски савез Србије.

Боје Србије у репрезентацији браниће Ивана Шпановић, Милица Гардашевић и Страхиња Јованчевић (скок у даљ), Тамара Салашки и Маја ћирић (400 м), Марија Вученовић и Ведран Самац (бацање копља), Амела Терзић (1500 м), Драгана Томашевић (бацање диска), Душица Топић (50 км ходање), Асмир Колашинац (бацање кугле) и Емир Бекрић (400м препоне).

Први ће на борилиште изаћи Асмир Колашинац, 6. августа, у квалификацијама у бацању кугле, а већ сада је уверен да ће остварити добар резултат.

"Завршне припреме као и сваке године одрађујем у Сјеници. Још пре 10 година сам овде обезбедио одличне услове за тренинг и увек се добро спремим што је случај и сада. Одрадио сам све како сам и планирао, једини проблем имам са ручним зглобом, али се искрено надам да ме то неће пуно пореметити на дан такмичења. Очекивања су ми увек висока, али и реална, тако да ћу овог пута бити задовољан и пласманом у финале, односно медју првих осам, али потајно се надам да ћу уз мало среће имати прилику да се борим за једну од медаља", изјавио је Колашинац.

број коментара 0 Пошаљи коментар