Ивана не скаче у финалу Европског првенства због повреде

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић и њен тим одлучили су да због повреде задобијене у квалификацијама наша атлетичарка пропусти вечерашње финале и борбу за титулу у Берлину у скоку удаљ. Драгана Томашевић од 20.20 учествује у финалу бацања диска. Директан пренос надметања са борилишта у Берлину почиње у 19.55 на Другом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети.

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић неће наступити у финалу Европског шампионата у Берлину, саопштио је тим наше скакачице удаљ.

Ову тешку одлуку донео је стручни тим Иване Шпановић после детаљне анализе повреде задобијене у квалификацијама, а одлука је донета после процене да је "каријера испред одбране титуле и новог европског злата", наводи се у саопштењу.

"Ивана неће скакати у финалу Европског првенства у Берлину. Такву одлуку донео је Иванин тим након читања резултата магнетне резонанце. Ивана је доживела неугодну повреду ахилове тетиве десне ноге у току квалификација скока удаљ. У првом моменту деловало је да повреда није теже природе, али је снимак магнетне резонанце показао да је повреда озбиљнија, парцијална рутура ахилове тетиве и да би Ивана скакањем у финалу могла угрозити наставак каријере", изјавио је тренер Обрадовић.

"Повреде су нажалост саставни део спорта и ово је једна од најтежих одлука, али верујем најбоља кад је у питању наставак каријере. Имала сам огромну жељу да наставим, знала сам да могу да истрпим бол, али кад сам сазнала да је у питању руптура Ахилове тетиве послушала сам савет медицинског тима да одустанем од наступа у финалу. Настављам са терапијама и надам се брзом повратку на стазу", закључила је Шпановићева.

Драгана Томашевић од 20.20 учествује у финалу бацања диска.

Директан пренос са борилишта Европског првенства можете пратити од 19.55 на Другом програму РТС-а.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 11. авг 2018, 21:32) - anonymous [нерегистровани]

Docek

Mene samo zanima kad je docek za nase plivace i alteticare. Da znam da budem u Bg.

(субота, 11. авг 2018, 18:40) - anonymous [нерегистровани]

Sportska velesila

Znaci ostacemo jedna od retkih zemalja koja nije osvojila ni jednu jedinu medalju na evropskim prvenstvima u plivanju i atletici ukljucujuci i triatlon, skokove, itd. Naime ove godine se insistira na toj zbirnoj tabeli bazicnih sportova. Verovatno kako bi se videlo ko je gde u sportu u Evropi. Kad pridodaju i gimnastiku bicemo bukvalno jedna od par zemalja bez medalje (ako ne racunamo Lihtenstajn, San Marino ili Andoru). Zaista smo sportska nacija.

(субота, 11. авг 2018, 18:15) - anonymous [нерегистровани]

Budi kao Ivana

Ni ja ne bih skakao da sam povređen.

(субота, 11. авг 2018, 17:10) - R.S.K_Benkovac [нерегистровани]

Срећно...

Ивана у сваком случају ти си наше злато.

(субота, 11. авг 2018, 14:22) - anonymous [нерегистровани]

Srecno Ivo!

Ne sumnjamo u tebe, samo pametno i skoncentrisano.