Друга бронза за Митровића на ЕП у Берлину, бронза и за Цветковића

Српски параатлетичар Драженко Митровић освојио је другу бронзану медаљу на првенству Европе у Берлину, након што је после бацања кугле био трећи и у бацању копља. Иван Цветковић је освојио бронзу у трци на 400 метара. Министар Удовичић честитао параатлетичарима.

Митровић је имао резултат 23,16 метара, сребро је припало Грку Манолису Стефанудакису (28,10), а злато Белорусу Александру Трипутсу (29,48).

Параатлетичар Иван Цветковић освојио је бронзу у трци на 400 метара. До одличја је дошао временом 51,49. Златну медаљу освојио је Аустријанац Гинтер Мацингер - 50,34. Други је био Кипранин Андонис Арести - 50,98.  

Српски параатлетичари су до сада у Берлину освојили десет медаља - три златне и седам бронзаних.

Удовичић честитао Митровићу и Цветковићу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић упутио је честитку Драженку Митровићу и Ивану Цветковићу који су освојили бронзане медаље на Европском првенству у пара атлетици у Берлину.

"Сјајан низ се наставља за наш параолимпијски спорт који у најбољем светлу репрезентује нашу земљу! Још две бронзане медаље на Европском првенству у пара атлетици, свака част Драженку Митровићу и Ивану Цветковићу, њиховим стручним штабовима и Параолимпијском комитету Србије!", наводи се у честитки министра Удовичића.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар