Цвијановићева и Кипруто победници БГД полумаратона

Српска атлетичарка Биљана Цвијановић и Кенијац Стенли Кипруто победници су другог Београдског полумаратона, који је одржан данас у главном граду Србије. У трци на 10 километара тријумфовали су Оливера Јевтић уз нови рекорд и Милан Митровић.

Биљана Цвијановић је победила у времену 1:24,52, испред Швеђанке Катарине Енгстром (1:35,11) и још једне Српкиње Татјане Васиљевић (1:38,15).

Кипруто је поставио нови рекорд са временом 1:08, 19, а иза њега су се пласирали српски атлетичари, прошлогодишњи победник Дарко Живановић (1:12,51) и Кристијан Стошић (1:13,34).

У трци на 10 километара тријумфовали су Оливера Јевтић (35,36), што је нови рекорд и Милан Митровић (33:13).

Победница другог Београдског полумаратона Биљана Цвијановић изјавила је да је осећај изванредан и да је до тријумфа дошла захваљујући једној од најбољих трка у животу.

"Била је ово једна од најбољих трка мог живота и осећај је заиста изванредан. Не осећам умор, само радост и задовољство. Хвала свима на великој подршци, а сигурно је да ово не бих успела да урадим без помоћи мојих пријатеља из АР Белграде, који су ме све време бодрили током трке. Спремала сам се претходних месеци вредно и награда је стигла. Очекивала сам добар пласман, а сањала сам прво место. Ето, снови се некада заиста и остварују", рекла је Цвијановићева, чланица је "Адидас Руннерс Белграде" тима, који је био најбројнији на данашњој трци са преко 70 пријављених чланова.

Како је навела, трку је истрчала баш како је планирала.

"Нисам јурила време, већ сам држала умерен ритам. Трчала сам четири минута по километру, од почетка до краја. Заиста сам уживала. Време је било идеално за трчање и био је ово диван догађај који ћу дуго да памтим", рекла је Биљана Цвијановић.

Мада се трчањем тренутно бави само из љубави, док ради одговоран и озбиљан посао ревизора, успева да одржи висок ниво форме на којој би јој позавидели атлетичари широм света.

"Тренирамо у АР Белграде три пута недељно, где се окупи преко 50 тркача на сваком тренингу. Атмосфера је толико добра и забавна, да не пропуштам ниједан термин. То ми помаже да одржавам форму и ритам и да се спремам за овакве догађаје. У тиму је све лакше и боље, што се и данас показало", истакла је Цвијановићева.

Српска атлетичарка, чланица тима "Адидас Руннерс Белграде", победила је у времену 1:24,52, испред Швеђанке Катарине Енгстром (1:35,11) и још једне Српкиње, Татјане Васиљевић (1:38,15).

Цвијановићева је прошле године победила у трци на 10 километара и вишеструка је шампионка и бивша репрезентативка Србије на 3.000 метара стиплчез. 

На другом по реду Београдском полумаратону учествовало је више од 3.000 такмичара из 40 земаља.

број коментара 0 Пошаљи коментар