Крос РТС-а: Рековац према могућностима

Рековац је био добар домаћин, успешан организатор. Четврти пут заредом све је функционисало како се само може пожелети. Наравно, масовност није и не може да буде као у великим градовима. Зато, када место са 1500 душа организује такмичење на коме 824 тркача прође циљем, једина могућа оцена је – пет!

На програму је било 26 трка, а у сениорским победе су однели Теодора Симовић на 3000 м и Елзан Бибић на 5000 м.

Рековац нема атлетски клуб, ни атлетске зналце. Зато је у помоћ позвао судије из Крагујевца, другу годину заредом. То је и овога пута било видљиво, јер су и остали волонтери, посебно они из Канцеларије за младе Рековца, исказали видан напредак у тенхничко - организационим пословима. Наравно, посебна заслуга за висок ниво припреме стазе и вођење трка иде на рачун истакнутих спортских посленика редовима - професора Љубише Стевановића, који је и један од најзаслужнијих што се Крос РТС-а уопште одржава у том маленом месту, и Владана Милојевића, генералног секретара Општинског спортског савеза Рековца. Њихово делање може да се оцени као беспрекорно.

Председник Општине Рековац Александар Ђорђевић је испунио сва обећања. Са својим тимом, обезбедио је материјалну и логистичку базу за несметано извођење такмичења. Међутим, нејасно је зашто су заказали средњошколци. Да нису, циљем би сигурно прошло више од хиљаду тркача.
Пољопривредно-ветеринарска школа која је пре четири године била више него успешан домаћин Кампа РТС-а за децу из дијаспоре, угостила је срдачно, са широким осмесима караван репрезентативаца и организатора.

Сви, који су били карика у ланцу такмичења у Рековцу, заслужују речи хвале.

Крос серија РТС-а завршава се следеће суботе у Шапцу.

број коментара 0 Пошаљи коментар