Светски маратонски Оскар за "Београдски маратон"

"Београдски маратон" добитник је овогодишње најзначајније награде у светском тркачком покрету "Social Award", саопштило је Светско удружење маратона и уличних трка (АИМС).

У образложење награде наводи се да "Београдски маратон" добија признање за свој рад са тркачима са инвалидитетом и за остале друштвене иницијативе.

"Београдски маратон" развио је програм "Хероји Београдског маратона", који је у току последње четири године препознао на десетине особа, од којих многе живе са инвалидитетом, које су победиле све изазове и завршиле трку.

Осим тога, "Београдски маратон" подржава програм под називом "Мама Фит", који има за циљ да промовише едукацију за жене о важности безбедних физичких активности у току и након трудноће, после чега је у овогодишњој Трци задовољства учествовало више од 500 трудница, мајки и њихових породица.

Својеврстан маратонски Оскар биће додељен "Београдском маратону" на гала свечаности у Атини, у петак, два дана уочи чувеног маратона у главном граду Грчке.

Овај спектакл заједнички организују АИМС, Атински маратон и регион Атика - под покровитељством Грчке националне туристичке организације и Атинског међународног аеродрома.

Том приликом биће уручене још четири светске награде за 2018. годину: за најбољег маратонца, за најбољу маратонку, за животно дело и Зелена награда.

АИМС је Светско удружење маратона и уличних трка са 447 најзначајнијих тркачких догађаја из 117 земаља - међу којима су и најпознатији и највећи светски маратони попут Њујоршког, Бостонског, Берлинског, Чикашког, Пекиншког, Токијског, Париског, Московског и многих других.

Београдски маратон је члан АИМС-а од 1990. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар