Београдском маратону награда Светског удружења уличних трка

Београдски маратон биће награђен најзначајнијим признањем у области маратона и уличних трка – наградом AIMS Social Award, која ће му бити уручена у Атини, родном месту маратона, 9. новембра. AIMS је Светско удружење маратона и уличних трка, које броји 447 најзначајнијих тркачких догађаја из 117 земаља света.

Наградом се одаје признање за рад са такмичарима са инвалидитетом, али и за све остале друштвене иницијативе, а награда је установљена како би се подстакло остваривање миленијумских развојних циљева Уједињених нација.

Додела је планирана у току шесте годишње Гала доделе признања AIMS, када ће бити уручене још четири светске награде за 2018. годину: за најбољег маратонца, најбољу маратонку, животно дело и Зелена награда (Green Award).

AIMS је Светско удружење маратона и уличних трка, које броји 447 најзначајнијих тркачких догађаја из 117 земаља света, међу којима су и најпознатији и највећи светски маратони попут Њујоршког, Бостонског, Берлинског, Чикашког, Пекиншког, Токијског, Париског, Московског и многих других.

Београдски маратон је члан AIMS од 1990. године.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 08. нов 2018, 20:04) - anonymous [нерегистровани]

Licenca

A licenca?