Николић: Награда најбоља позивница за наредни БГД маратон

Директор "Београдског маратона" Дејан Николић истакао да је награда која је добијена у Атини најбоља могућа позивница и додатни мотив да наредна трка у главном граду Србије буде још боља. На маратонској трци која се данас одржава у Атини учествоваће и министар финансјиа Синиса Мали и министар за рад, запосљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

"Ово је изванредна позивница за наредни, 32. Београдски маратон, признање за све из екипе маратона, али и људе из града Београда који су нам и до сада помагали да дођемо до остварења оваквих циљева", рекао је Николић Тањугу у Атини.

Он је додао да је признање које је добијено највеће у маратонском свету, а посебна је част добити га у главном граду Грчке.

"Атина је место рођења маратона, Филипидес је био први маратонац, а овде је и аутентични маратон. Очигледно да су људи из АИМС-а пратили наш рад у последњих неколико десетина година, а да смо посебно много тога урадили 2018. године", оценио је Николић.

Најзначајније признање у области маратона и уличних трка, "АИМС Социал Авард", уручено је синоћ "Београдском маратону" на Гала свечаности у Атини.

Како је наведено у образложењу, овом наградом одато је велико признање "Београдском маратону" за рад с такмичарима са инвалидитетом, али и за све остале друштвене иницијативе.

У Атини се данас одржава маратонска трка на којој ће учествовати министар финансија Синиса Мали и министар за рад, запосљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са жељом, како поручују, да на најбољи начин промовушу Србију.

број коментара 0 Пошаљи коментар