Ивана Шпановић лако до финала скока удаљ

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале скока удаљ на дворанском шампионату Европе у Глазгову. Милица Гардашевић није успела да обезбеди пласман у финале.

Шпановићева је већ у првом покушају скочила до даљине 6.79 што јој је било довољно да обезбеди пласман у финале. Квалификациона норма је износила 6.65.

"Драго ми је да сам кваликифациону норму решила у првом скоку. Осећам се спремно, не мислим да ће бити лако у финалу, али то ме само додатно мотивише и оно што могу да обећам је да ћу као и увек  пружити свој максимум", рекла је Шпановићева.

Друга наша представница у овој дисциплини, Милица Гардашевић, није успела да избори своје место међу осам најбољих Европе. Она је скочила у првој серији 6.30м, у другој је имала преступ, а у трећој 6.41м, нажалост то није било довољно за пролазак даље.

"Ово је тек друго европско за мене, требао ми је лични за финале. Задовољна сам својим наступом. Мислим да има простора за напредак и радујем се сезони на отвореном", рекла је Милица.  

Финале је на програму у недељу од 19 часова.

Алекса Кијановић, Милана Тирнанић и Лука Трговчевић нису успели да изборе места у полуфинала првенства Европе.

Алекса је трчао у другој квалификационој групи и заузео седмо место резултатом 6.81с. У укупном пласману био је 27, док је за полуфинале требало да се нађе међу 24 најбржа такмичара.

Милана Тирнанић била је пета у групи резултатом 7.47с, док је у укупном пласману заузела 35.место. За пролазак у полуфинале било је потребно да се нађе међу 24 најбрже атлетичарке.

У трци на 60 метара са препонама Лука Трговчевић је у квалификацијама заузео 26. место, пошто је истрчао трку за осам секунди.

Најбржи је био Шпанац Орландо Ортега резултатом 7,61 секунди.

 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 03. мар 2019, 04:03) - Milan [нерегистровани]

Odgovor

Tehnika?

Ne vidim ništa sporno u tehnici Ivane Španović, to je koračna (hitch-kick) tehnika. Postoje još dve tehnike a to su viseća (hang) i zgrčna tehnika koju je u početku (kao i većina skakača) koristila i Ivana. U momentu dodira sa peskom neki skakači se bacaju u stranu na bok ili naginju trup dalje napred, a drugi savijaju kolena, dok se karlica kreće prema petama. Mislim da Ivani jedino nedostaje taj ''pad" u stranu za svetski rekord u dvorani (7.37m), kada je doskočila na 7.24m u Beogradu. Ali opet način doskoka zavisi od individualnog izbora skakača i stvar je dogovora sa trenerom.

(субота, 02. мар 2019, 19:51) - anonymous [нерегистровани]

Stvarno je kraljica ovoga sporta, svaka joj cast

Tehnika?
Sva sreca pa si ti skakao i uzeo to izgubljeno zlato i tako kompletiral svoje medalje :)

(субота, 02. мар 2019, 14:39) - anonymous [нерегистровани]

Tehnika?

Snimak sam gledao nekoliko puta i cini mi se da nasa sampionka u doskoku skracuje skok jer donjim dijelom ledja ostavlja trag u pijesku. Zato se moglo i dogoditi prije nekog vremena da je otkaceni dio opreme prikacen na ledjima ostavio trag i zato je izgubila zlato.