Јованчевић за РТС: Памтићу ово до краја живота

Страхиња Јованчевић, освајач бронзане медаље на Европском дворанском првенству у Глазгову, гостовао је у Јутарњем програму РТС-а.

Јованчевић је скочио 8,03 метра, поставивши национални рекорд у тој дисциплини.

"Волим последње серије, кад се све ломи. Другима је то притисак, а мени то мотивација. Криво ми је што раније ово све нисам урадио, али тешко је доћи до финала. Разне квалификације, норме, али када сам већ дошао до финала, онда сам се борио. Циљ ми је да што више учествујем на свим првенствима", рекао је Јованчевић.

Поједини медији, али и сама организација били су изненађени његовим успехом.

"Дошао сам са најлошијим резултатом у дворани, изненадили су се из Европске федерације, новинари су се питали ко је овај момак, али пријатељи, породица и људи који ме познају знају да вредим и знају да није изненађење све ово. Мој сан да освојим медаљу се остварио. Ја још увек не верујем, морао сам да проверим да ли је све то стварно, јутрос када сам се пробудио", додао је Јованчевић.

Страхињи су доста помогли савети тренера Иване Шпановић, Горана Обрадовића: "Мој тренер је мој отац, а координатор је Горан. Увек нам је помагао, четири ока виде боље од два. Горан припрема атлетичаре онда када је најважније. Има своје методе и своје тајне које очигледно успевају и верујем му."

Атлетска експедиција Србије допутовала је синоћ у Београд после учешћа на Европском дворанском првенству у Глазгову.

"Чим је слетео авион, имао сам невероватну трему. Мајка ми је наговестила да је дочек на аеродрому. Од треме нисам ништа ни изјавио, људи су дошли чак из Црне Горе само да ме поздраве. Осећај који ћу памтити до краја живота", изјавио је Јованчевић.

Страхиња је најавио да се неће зауставити на овом успеху.

"Спремам се за Доху крајем године. Мора да се испуни норма, а онда борба за финале, а ако се појавим у финалу, верујем у себе и верујем у резултат. Када сте у финалу, немате шта да изгубите. Дугорочни циљеви су Европско наредно и Олимпијске игре."

број коментара 0 Пошаљи коментар