Predstavljen paraolimpijski tim Srbije

U Domu Narodne skupštine Republike Srbije svečano je predstavljen paraolimpijski tim Srbije koji će se od 7. do 18. septembra takmičiti na Paraolimpijskim igrama u Riju. Srpski tim čini šesnaest sportista koji će se boriti u stonom tenisu, pauerliftingu, streljaštvu, bacanju čunja, bacanju diska, bacanju kugle i bacanju koplja.

Predstavljanju tima prisustvovali su Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, kao i Majkl Davenport, šef Delegacije EU u Srbiji. U ime celog tima obratila se naša proslavljena stonoteniserka Borislava Perić Ranković, osvajačica srebrnih medalja iz Pekinga i Londona.

"Ovo su treće Paraolimpijske igre na kojima branim boje Srbije i moja očekivanja su velika. Ponosna sam na svoj tim, kao i na celu delegaciju POKS, koja je sastavljena od zaista vrhunskih sportista. Zahvaljujem se Paraolimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta i partnerima koji su nam omogućili izuzetne uslove za pripreme za nastup u Riju", rekla je Perić Ranković.

Tom prilikom je potpisan sporazum o partnerstvu u okviru koga će Jelen pružati aktivnu podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije tokom celog olimpijskog ciklusa, do sledećih igara u Tokiju.

"Statistika govori da je svaki deseti građanin Srbije upravo osoba sa invaliditetom. Kako bismo skrenuli pažnju javnosti na tu činjenicu, svaka deseta flaša 'jelen piva' imaće izmenjen dizajn etikete – jelena sa jednim rogom, kojim poručujemo da je jelen i bez jednog roga i dalje jelen. Ta etiketa simbolizuje podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije i timu sportista koji će predstavljati našu zemlju u Riju, a u okviru projekta 'Šampioni svaki dan'. Osim toga, ona simbolizuje i podršku svim našim komšijama, sugrađanima sa invaliditetom koji su šampioni u svakodnevnom životu", izjavio je Dragan Radivojević, generalni direktor Apatinske pivare.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović, zahvalio je svim partnerima koji će podržati sportiste na tom takmičenju, ali i osigurati dugoročnu podršku i motivaciju osobama sa invaliditetom da se što više bave sportom.

"Paraolimpijski komitet Srbije uspešno sprovodi svoju misiju – razvoj vrhunskog sporta za osobe sa invaliditetom. Naš tim za Rio se sastoji od sportista i sportistkinja koji su aktuelni osvajači medalja na svetskim i evropskim prvenstvima i koji na najbolji način, svojim rezultatima, ukazuju na prava i mogućnosti osoba sa invaliditetom. Naš uspeh ne bi bio moguć bez podrške države kroz Ministarstvo omladine i sporta, a ostvareni rezultati su nas doveli do veoma značajnih partnerstava sa kompanijama kao što su Apatinska pivara, banka Inteza i druge za koje smatramo da će svojom podrškom dodatno osnažiti naš pokret, jer svi naši paraolimpijci su šampioni svaki dan", kazao je Mićović.

Naša delegacija u Rio će otputovati, u grupama, između 1. i 4. septembra dok ih prva takmičenja očekuju 8. septembra. Prenose najvažnijih takmičenja iz Rija gledaoci će moći da prate na Radio-televiziji Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar