Trka kroz Srbiju kreće iz Istočnog Sarajeva?

Biciklistička trka kroz Srbiju, njeno 59. izdanje, mogla bi da krene iz Istočnog Sarajeva, jer su čelnici ove Opštine u poodmakloj fazi pregovora sa menadžmentom najstarije trke u regionu.

Opština Pale bila je domaćin karavana u dva navrata (2011. i 2012. godine), a posle nekoliko godina pauze, Istočno Sarajevo je u igri da dobije otvaranje trke.

"Naša velika želja, a koliko vidim i predstavnika grada Istočno Sarajevo, je da ugostimo karavan od oko 300 ljudi. Trka kroz Srbiju je jedan od najpraćenijih sportskih događaja ne samo u Srbiji, nego i šire, pa je ovo lepa prilika za promociju ovog dela Srpske, koji definitivno ima šta da ponudi. Tu je Jahorina i još mnogo sadržaja zanimljivix biciklistima i običnim turistima", rekao je jedan od direktora trke Vladimir Kuvalja.

On je naglasio da će sa predstavnicima Istočnog Sarajeva razgovarati o mogućnosti da jedna cela etapa bude organizovana na području Srpske, a da druga krene ka Priboju.

Planirano je da trka ove godine ima pet etapa, a ono što je potvrđeno gradovi domaćini osim Priboja su Požarevac, Mionica, Kraljevo i Beograd.

Ovim događajem još ječe bi bile učvršćene veze Srpske i Srbije, na čemu godinama rade dva biciklistička saveza, jer pored ove trke, već 13 godina uspešno organizuju trku "Beograd - Banjaluka".

broj komentara 0 pošalji komentar