Bokserski savez Rusije gradi Srbiji trenažni centar

Bokserski savez Rusije izgradiće najsavremeniji trenažni centar srpskim bokserima, sa salom za treninge, opremom, sportskom medicinom i pratećim prostorijama za funkcionisanje svih nivoa selekcija.

Dogovor oko izgradnje boks centra u Srbiji postigli su generalni direktor Bokserskog saveza Rusije Umar Kremljev i prvi čovek Boksersog saveza Srbije Nenad Borovčanin, uz podrsku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.

"Biće to velika stvar za srpski boks, za treninge svih nacionalnih selekcija, edukaciju trenera, razvojne programe za mlade talentovane boksere i bokserke i sve što je neophodno za postizanje vrhunskog rezultata i razvijanja sistema bokserskog sporta u našoj zemlji. Biće izgrađen po ugledu na ruski bokserski centar u kome se kale i stvaraju njihovi šampioni, koji su jedni od vodećih u svetu, tako da već imamo projekat", rekao je Borovčanin.

Prema njegovim rečima, zadatak srpske strane je da pronađe lokaciju, dok je investicija poklon Bokserskog saveza Rusije kojim predsedava Aleksej Rubežnjoj, šef bezbednosti ruskog predsednika Putina.

"Do tada, naša reprezentacija moći će besplatno da trenira u Rusiji za svaki turnir, s obzirom da je čuvena bokserska sala na Košutnjaku ugašena nakon 40 godina. Hvala predsedniku Vučiću na svemu što čini za srpski boks, jer je od svih sportova u Srbiji boks na neki način 'siroče' koje je on usvojio, i sve dok je tako moći ćemo da funkcionišemo i podižemo boks. Verujemo da će konačno boks biti vraćen na redovno finansiranje ministarstva i Olimpijskog komiteta", dodao je Borovčanin.

Funkcioner BS Rusije Umar Kremljev naglasio je da "pravoslavna srpska braća zaslužuje podršku u svakom smislu".

"Veliki doček predsedniku Putinu od strane vašeg predsednika Vučića i srpskog naroda je za nezaborav. Mi zajedno moramo pratiti i pomagati rad naših predsednika, kroz sport produbljivati i jačati veze dva bratska naroda. Trenažni centar boksa biće poklon našeg Saveza bokserima bratske Srbije", zaključio je Kremljev.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 19. jan 2019, 15:53) - anonymous [neregistrovani]

sramota

Sa takvim razmisljanjem tebi i treba skola i to puno skole. Hvala Ruskoj braci na podrsci, drzava treba vise ulagati u sportove osim fudbala.

(subota, 19. jan 2019, 14:44) - anonymous [neregistrovani]

A da gradimo

biblioteke i fakultete, a ne centre za makljažu? I trebalo bi što pre izbaciti boks sa bilo kakvog spiska sportova, jer on to nije.

(subota, 19. jan 2019, 13:50) - anonymous [neregistrovani]

Novi centar

Spavas li mirno Roki Balboo?