Peruničić: Očekujemo pritisak u Zadru, pokazaćemo zube

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je da očekuje veliki pritisak sa tribina u Zadru protiv Hrvatske u četvrtom kolu kvalifikacija za EP 2020, ali da će njegov tim pokušati da napravi iznenađenje. Meč je na programu u nedelju od 20.30. Direktan prenos jena našem Drugom programu, srim je na RTS Planeti, tok meča pratite na našem portalu.

"Nismo se busali u prsa u Beogradu, ni ovde nećemo. Ne biram mesto da kažem nešto drugačije. Hrvatska je bila veliki favorit u Beogradu, isto je sada. To je realnost. Uvek želim pobedu, ali s obzirom na protivnika, nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar. Držaćemo se našeg puta da želimo da pokažemo zube svima, sportski i viteški", rekao je Peruničić, a prenosi sajt RSS.

On je dodao da je sav fokus na terenu.

"Očekujemo veliki pritisak. Sve ono što se bocka i potpaljuje, nas to na terenu ne interesuje. Kada izađemo na teren, naš fokus će biti samo na terenu".

Srbija će u Zadru biti bez rovitog Bogdana Radivojevića i Stefana Vujića kako bi ga zaštio od vansportskih dešava jer je nastupao za mlađe selekcije Hrvatske.

"Bogdan je i pre dolaska bio samo u opticaju za prvi meč. Odradio je veliki posao s obzirom na težinu povrede skočnog zgloba. Osam dana bez treninga, ne bih da ga dovodim u bilo kakav rizik. To je tako bilo i dogovoreno. Što se tiče Stefana, mislim da na psihološkom planu nije baš za ovakve utamice. Hteo sam da ga poštedim bilo kakvih tenzija, da mora nešto. Zato sam odlučio da ne putuje".

Igrači su složni da je odbrana bila najbolji segment u Beogradu, sa čime se slaže i Peruničić.

"Od samog početka potenciramo na dobroj odbrani, jer iz dobre odbrane idu kontre i polukontre. Bili smo stegnuti u tom prenosu lopte iz odbrane. Jasno se videlo da nismo bili rastrčani. Nismo imali brzinu, bez obzira na rezultat, kočili smo i to moramo popraviti", zaključio je on.

Utakmica se igra nedelju od 20.30. Direktan prenos je na našem Drugom programu, strim je na RTS Planeti, a tok meča pratite na našem portalu.

broj komentara 0 pošalji komentar