Cupara: Gradimo tim za ono što nas čeka

Povratnik u rukometnu reprezentaciju Srbije golman Vladimir Cupara, pred prijateljske mečeve sa Austijom i Slovenijom, rekao je da će ti dueli poslužiti da tim vidi gde je posle nekoliko meseci pauze. Rukometaši će se okupiti večeras u SC Kovilovo, gde će započeti EHF nedelju tokom koje će 25. oktobra odigrati meč sa Austrijom u Gracu i Slovenijom dva dana kasnije u Mariboru.

"Jedva čekam da se okupimo, dobro će nam svima doći da malo zaboravimo na klupske obaveze i posvetimo se nacionalnom timu. Austrija i Slovenija su dobre reprezentacije. Rezultat nam nije u prvom planu, već uigravanje za ono što sledi na Evropskom prvenstvu. Dobro će nam poslužiti da vidimo gde smo posle nekoliko meseci pauze, da se podsetimo nekih akcija, ali i družimo i gradimo tim za ono što nas čeka", rekao je Cupara za sajt Rukometnog saveza.

Izabranici Nenada Peruničića imaće priliku da osete teren u Gracu, gde će igrati na Evropskom prvenstvu 2020 u grupi sa selekcijama Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

"Na nama je da se dobro spremimo i pokušamo da napravimo iskorak u odnosu na prethodna takmičenja. Prognozirati bilo šta je nezahvalno, kada god sam pokušavao, nisam pogađao", rekao je golman mađarskog Vesprema.

Zbog obaveza klubova u EHF Ligi šampiona i nemačkoj Bundesligi, selektor Peruničić neće moći od starta da računa na nekoliko igrača koji će se u ponedeljak priključiti timu.

"Orlovi" će u SC "Kovilovo" provesti nekoliko trenažnih dana pred polazak u Maribor na utakmice koje će biti ujedno i poslednja šansa stručnog štaba za uigravanje pred početak završnih priprema za EP, koje pocinje 9. januara naredne godine u Austriji.

broj komentara 0 pošalji komentar