Alfa Romeo se vraća u Formulu 1 posle 33 godine

Italijanski automobilski gigant Alfa Romeo od naredne sezone ponovo će učestvovati u šampionatu Formule 1, pošto je potpisao saradnju sa Zauberom. Alfa Romeo se posle 33 godine vraća u najbrži trkački cirkus i stvoriće novi tim pod imenom Alfa Romeo Zauber, sa bolidom na kome je logo Alfe i sa motorom Ferarija.

Alfa Romeo bio je dominantan u Formuli 1 kada je počelo takmičenje 1950. godine sa vozačima Đuzepeom Farinom i Huanom Manuelom Fanđom.

Zauber za sada nije otkrio koji vozači će predstavljati taj tim u 2018. goidni, ali je ojačao vezu sa Ferarijem, pa se pretpostavlja da će izabrati mlade vozače Čarlsa Leklerka i Antonija Đovinacija.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 03. feb 2018, 17:43) - anonymous [neregistrovani]

Sve je to lepo ali ...

Kad se vrate B.M.W., Toyota, Ford, ..itd onda ce Formula1 malo liciti na nesto jer ovo sad je smehotres od takmicenja koje niko vise ne gleda !!!!

Ja sam se 2000-tih budio u dva sata nocu da bi gledao prvi trening u petak.....danas ne znam ni koji vikend je Formula 1.

Svi oni moraju da se vrate u takmicenje jer ovo dans je smesno dva, tri proizvodjaca koja su razbacala svoje motore u po 2-3 ekipe pa se sve svodi koja ce ekipa vise da smeta jedna drugoj.

Onako ko nekad svako za sebe i naravno motori lepo V12 ili eventualno V10 pa ko zna najbolje i najjace da napravi taj je u prednosti a ne ovo danas gde se prave motori koji moraju da imaju ovo, ono, moraju ovoliko, onoliko da izdrze, smeju da se menjaju ovi ili oni delovi i kojekakve gluposti koje nemaju veze sa onim sto F1 treba da bude !!!