Proglašeni najbolji u auto i moto sportu za 2017. godinu

Auto-moto savez Srbije (AMSS), Sportski auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS) proglasili su na gala svečanosti u hotelu Metropol najbolje takmičare u auto, moto i karting sportu za 2017. godinu.

Ovu tradicionalnu dodelu nagrada pred mnogobrojnim zvanicama i uz spektakularan program otvorili su predsednik AMSS i MSS Mirko Butulija, predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod, kao i predsednik Međunarodne moto federacije Evrope (FIM Europe) dr Srb Volfgang.

"Zahvaljujući zajedničkom radu SAKSS, MS i AMSS ovo proglašenje podignuto je na viši nivo u odnosu na prethodne godine, što je izraz poštovanja prema našim šampionima. Uložili smo dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika na najprestižnijim moto trkama izdržljivosti na svetu, a sada možemo da se pohvalimo da Srbija konačno ima i svoju reprezentaciju u kartingu, sačinjenu od najmlađih dečaka i devojčica uzrasta 7-15 godina", rekao je Butulija.

Prema njegovim rečima, oni će u predstojećoj sezoni nastupati na šampionatu Centralno evropske zone (CEZ).

"Cilj nam je da u naredne dve godine omogućimo da takmičenja budu samoodrživa, te da sva sredstva usmerimo na obuku funkcionera, sudija i promociju auto, moto i karting sporta, kako bismo imali dovoljan broj takmičara u svim disciplinama", istakao je Butulija i zahvalio se predstavnicima Vlade Republike Srbije, a naročito ministarstvu odbrane i ministarstvu omladine i sporta, te predstavnicima auto moto saveza i klubova iz regiona.

"Čestitam svim šampionima ove Svečane ceremonije dodele nagrada, kao i organizatorima ovog događaja. FIA će nastaviti da podržava vašu zemlju", rekao je Tod u video poruci.

Pohvalivši organizatore, predsednik FIM Evrope zahvalio se svima na divnoj večeri i poželeo puno sreće u daljem radu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ovom prilikom primio je specijalno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju auto, moto i karting sporta u Srbiji.

"Saradnja sa AMSS je i do sada bila uspešna, a nastojaćemo da je kroz zajedničke projekte još više ojačamo", istakao je Vulin zahvalivši se AMSS i predsedniku Butuliji za sve što su uradili za auto, moto i karting sport Srbije i tom prilikom podelio nagrade najmlađim trkačima.

Pored medalja tamičarima, predsednik ASS i MS Mirko Butulija, predsednik SAKSS Staniša Lazarac i generalni sekretar MS Božidar Mihailović uručili su specijalna priznanja i drugim predstavnicima najvažnijih institucija koje podržavaju, pomažu i prate ove sportove, između ostalog i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović.

Najprestižniju nagradu za osvojene tri šampionske titule, zlatnu kacigu, ove godine odneli su - u auto sportu Dejan Ilić (klasa brdske trke) i Slobodan Jakovljević (klasa auto slalom) i u moto sportu - Branko Antić (klasa MX1) i Slobodan Krstić (klasa Moto klasik MK 500).

broj komentara 0 pošalji komentar