Borković: Jedva čekam start sezone, cilj je Top 5

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković rekao je da nestrpljivo čeka start sezone u evropskom TCR šampionatu i najavljuje borbu za plasman u Top 5.

"Najlepši je osećaj kad sednem u automobil, to je moja kancelarija i kad sednem, stavim kacigu, kad sam u toj tišini i čujem samo otkucaje srca tad sam najsrećniji. To me očekuje već sledeće nedelje, uzbuđenje raste, adrenalinski sam tip, pogotovo što sam zbog povrede desne noge skoro ugrozio nastup. Na sreću sve je u redu i voziću na prvoj trci u Francuskoj", rekao je Borković.

Prema njegovim rečima, pauza je bila prilično duga i teška jer nije bilo lako odlučiti se ni za takmičenje, ni za automobil.

"Velika su očekivanja od medija, sponzora, navijača, države, veliki novci su u pitanju i nisam smeo da izaberem pogrešan automobil. Uveren sam da smo uradili najbolju stvar, izabrali smo dobar automobil "Hjundai i30N", koji je jedan od najboljih na svetu u toj klasi. Problematično je što ga nisam vozio i tek ću na samoj trci, što verovatno niko nikad nije uradio, voziti prvi trening sa njim i potrudiću se da odradim što bolje", rekao je srpski as, koji je upravo zbog kvaliteta automobila odlučio da Svetski TCR šampionat zameni evropskim.

"Mi Srbi želimo uvek najviše, da naši sportisti budu najbolji. I ja to želim, ali uvek treba dati pun respekt konkurenciji, svestan sam da su vozači iz Nemačke, Španije, Engelske i Francuske veoma ozbiljni, hrabri, ali i ja sam ozbiljan, hrabar, "lud" i za nijansu više od njih želim da se dokažem. Da ne dajem lažne nade, ali moja je želja bar među prvih pet. Čuo sam da će biti 40 takmičara na stazi, želim među prvih 10 na prvoj trci, da završim na kraju među pet, a nadamo se i među tri", poručio je Borković.

Evropski TCR šampionat počinje 5. maja u Francuskoj na stazi Pol Rikar, a završava 21. oktobra u Barseloni na stazi Katalunja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 26. apr 2018, 17:44) - anonymousonja stanic [neregistrovani]

Podrska i čestitka

Dusane(62)veruj u sebe i uspeces