Borković vodeći u TCR Evropa šampionatu

Petog trkačkog vikenda u TCR šampionatu, Dušan Borković je na prvoj trci u Holandiji zauzeo šesto mesto i sa novih osam bodova, a ukupno 119 prestigao dosadašnjeg vodećeg u generalnom plasmanu Mikela Askonu, koji je sada treći sa pet bodova zaostatka. Drugoplasirani je Nađ sa tri boda zaostatka.

Borković je u svom "Hyundai i30 N" sa brojem 62, prvi put u karijeri takmičio se na stazi u Asenu u Holandiji. U prvom delu kvalifikacija bio je šesti, čime je izborio pravo učešća u drugoj rundi. Zaradio je kaznu zbog vožnje van staze, pa mu je poništeno najbolje vreme i pripala mu je 11. pozicija, međutim zbog kazne sa prošle trka pomeren je još tri mesta pa je trebalo da startuje kao 14. Međutim nakon uložene žalbe, organizator je priznao grešku, pa je borković startovao kao 10, a nedeljnu trku će zbog inverzivnog poretka početi sa četvrte pozicije.

U izuzetno uzbudljivoj trci, iako je na startu zbog udarca od strane Kroesa izgubio dve pozicije, Borković je strpljivom vožnjom napredovao ka vrhu. U poslednjem krugu uspe je da pre prolaska kroz cilj pretekne Potija i tako dođe do šestog mesta u prvoj trci i vodeće pozicije u generalnom plasmanu.

Druga trka se vozi u nedelju u 11 sati, a Borković startuje sa četvrtog mesta, čime umnogome povećava izglede da učvrsti prvu poziciju u TCR Evropa šampionatu. Direktan prenos je na našem Drugom programu, strim je na RTS Planeti.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 18. avg 2018, 23:11) - anonymous [neregistrovani]

bravo

sve cestitke za majstora.