Zaharova: Dušom i srcem uz naše sportiste

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova pružila je podršku sportistima, koji neće moći da se takmiče pod ruskom zastavom na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu.

Zaharova je, putem svog Fejsbuk profila, poručila da će Rusija istrajati, uprkos svim pokušajima da se "sruši".

"Nikako ne mogu da nas sruše. Ni svetskim ratom, ni raspadom Sovjetskog Saveza, ni sankcijama…. Mi preživljavamo... Svetske prognoze nisu planirale oživljavanje Rusije kao sportske sile: omladina je već trebalo da spava, na stadionima da budu prodavnice odeće, a treneri da rade za druge reprezentacije", napisala je Zaharova.

Pored toga, prema njenim rečima, sport u Rusiji postao je jedna od nacionalnih ideja, prenosi Sputnjik.

"Sve vreme pokušavaju da nam dokažu besmislenost svega našeg - načina života, kulture, istorije, a sada i sporta. Da li boli? Vrlo. Dušom i srcem sam sada uz naše sportiste. Da li ćemo preživeti? Da", navela je Zaharova.

Ruski sportisti će na Zimskim olimpijskim igrama, koje se u februaru održavaju u Pjongčangu, moći da se takmiče samo pod olimpijskom zastavom, a funkcionerima Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Rusije zabranjeno je prisustvo, odlučio je u utorak Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 06. dec 2017, 11:54) - Vojislav [neregistrovani]

SOLIDARNOST

iz solidarnosti sa ruskom reprezentacijom naši predstavnici u organima MOK trebalo bi da istupe iz te korumpirane organizacije a takođe država bi trebala da odustane od slanja naših sportista. U znak protesta onaj preostali normalni deo Sveta trebao bi da organizuje svoju olomijadu po tradicinalnim načelima. Ja kao građanin neću kupiti nijedan proizvod od čije cene se izdvaja deo novca za finansiranje olimpijske reprezentacije i srpskog OK dokle god smo i mi saučesnici u ovim kriminalnim radnjama

(sreda, 06. dec 2017, 11:53) - Goran [neregistrovani]

Dopingovanje

U svojoj nemoći i besu svesni slabosti društva kojem pripadaju nalaze kompenzaciju u stigmatizaciju boljih od sebe, sposobnih na svim poljima pa i u sportu da ih ponize. Veoma sumnjivi dokazi o dopingovanju ponuđeni su na uvid, ali kad te "Kadija tuži i kadija sudi " i to je dovoljno još uz "grlatu" i ostrašćenu propagandu ništa više nije potrebno. Sebe su na najilustrativniji način portretisali i to bi im služilo na čast da je kojim slučajem imaju!

(sreda, 06. dec 2017, 11:47) - anonymous [neregistrovani]

SEĆANJE

Kada se baviš nekom temom moraš je dobro poznavati i imati pristojno sećanje. Seti se OI 1972 u Minhenu kada je dokazano da je ceo košarkaški tim PortoRika bio dopingovan i da je MOK odlučio da se to ne objavi zbog "viših interesa". Tada smo mi izgubili medalju zbog te odluke.

(sreda, 06. dec 2017, 11:10) - Влада [neregistrovani]

Еј

Па чекај, јел су се допинговали? Шта сад? Какав рат, какви бакрачи. Допингована је читава селекција из Сочија и то уз знање руководилаца руског Комитета.

(sreda, 06. dec 2017, 10:46) - anonymous [neregistrovani]

Dostojanstveno

Jedne OI. Vise, manje. Prezivjece Rusija i to. Sport je sporedna i od toga se ne zivi i nije to toliko vazno. Vazno je da sacuvate dostojanstvo i ponos i prkosite ovom zapadnom ludilu braneci interese vasega naroda i vase drzave.

(sreda, 06. dec 2017, 10:24) - anonymous [neregistrovani]

Povampireni nacizam i fašizam

Draga naša Marija,ovo je sve delo povampirenog nacizma i fašizma.Ali,ja ,a verujem,kao i večina srpskog naroda u vašu konačnu pobedu.Pokušavaju da vas ponize i pobede na svim poljima,ali oni ,usled svoje bolesti, ne vide kako raste vaša snaga i moć i ne vide ko će na kraju da visoko podigne barjak istine i slobode!!!Neka vam je SREĆNO ruska braćo!!!!!!!!!!!!!

(sreda, 06. dec 2017, 09:58) - Marko [neregistrovani]

SRAMOTA

Zapadni svet bi trebalo da bude sramota, sve što vredi žele da unište, misle da samo oni treba da žive i vladaju nad ostatkom sveta, kada znaju da je neko bolji od njih u bilo kojoj sferi, onda hajde da unište, da zabrane i da se iživljavaju. Ne treba nam taj i takav zspad.

(sreda, 06. dec 2017, 09:28) - anonymous [neregistrovani]

e...

e moje bacuske,gaze vas gde god stignu i kako god hoce...ne znam samo kada ce te se osvestiti vise...