Olimpijci Srbije doputovali u Pjongčang

Olimpijski tim Srbije doputovao je u Pjongčang u Republici Koreji na 23. Zimske olimpijske igre koje će biti održane od 9. do 25. februara.

Tim Srbije čine sportisti Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović i Damir Rastić koji će nastupiti u alpskom skijanju i skijaškom trčanju. Takmičare će pratiti treneri Miloš Tomić, Matic Jeraša i Tihomir Milosavljević, a u Misiji OKS u olimpijskom selu biće još i Šef Misije, Damir Štajner i dr. Goran Vasić zadužen za medicinsku brigu o članovima Olimpijskog tima Srbije.

Takmičenja za sportiste Srbije počinju nastupom Marka Vukićevića i Marka Stevovića u  nedelju, 11. februara takmičenjem u spustu.

Neveni Ignjatović, koja je prošle nedelje osvojila 6. mesto u super kombinaciji (slalom i Super G) Svetskog Kupa, i time napravila istorijski rezultat u alpskom skijanju za Srbiju, ovo će posle Vankuvera 2010. i Sočija 2014. godine, biti treće učešće na Zimskim olimpijskim Igrama. Takmičiće se u alpskoj kombinaciji, veleslalomu, slalomu, super G i spustu. Program za Nevenu počinje od ponedeljka, 12. februara nastupom u spustu.

Marko Vukićević je 2017. godine osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu Kupa Južne Amerike u spustu i super G-iju. Ovo će posle Sočija 2014, biti njegovo drugo učešće na Igrama.

Marko Stevović je najmlađi član Olimpijskog tima i ovo će za njega biti prvi nastup na Igrama. Na Univerzijadi u Kazahstanu 2017. godine Marko je zauzeo 7. mesto u velesalomu, bio je i učesnik zimskog EYOF-a 2013. godine kada je zauzeo 18. mesto u slalomu, i do sada je dva puta nastupio na svetskom prvenstvu. U juniorskoj konkurenciji 2014. godine i u seniorskoj 2017. godine.

Marko Vukićević i Marko Stevović će nastupiti u alpskoj kombinaciji (veleslalomu, slalomu, super G i spustu).

Damir Rastić će se takođe prvi put takmičiti na Olimpijskim borilištima. On će nastupiti u disciplinama skijaškog trčanja: sprint klasik i 15km, a njegova prva trka je na programu  u utorak, 13. februara 2018.

Ispraćaju Tima na aerodromu „Nikola Tesla" je prisustvovao Vladeta Radivojević, član Izvrnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije i predsednik Skijaškog saveza Srbije.
Pjongčang će tokom Zimskih olimpijskih igara, ugostiti sportiste i zvaničnike u dva Olimpijska sela. Pjongčang Mauntin Klaster je novoizgrađeni stambeni kompleks od 15 višespratnih objekata sa pratećim sadržajima koji se nalazi na 727-735 metara nadmorske visine, i koji će moći da primi 3.500 sportista i zvaničnika. U  njemu će tokom održavanja 23. Zimskih Olimpijskih igara biti smešteni svi članovi Tima Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar