Podignuta zastava Srbije u Olimpijskom selu u Pjongčangu

Zastava Srbije podignuta je danas u Olimpijskom selu u Pjongčangu na svečanoj ceremoniji, čime je domaćin Igara na simboličan način poželeo dobrodošlicu Timu Srbije.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i predsednik Svetske rvačke federacije i novi član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović.

"Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama, mi želimo samo jedno – da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana", izjavio je predsednik OKS Božidar Maljković na svečanosti.

OKS je saopštio da će svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara 9. februara prisustvovati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a da će prvi nastup sportista Srbije biti u nedelju, 11. februara, kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati u skijaškom spustu.

broj komentara 0 pošalji komentar