Ženski bob tim Jamajke ostao bez trenera i sanki

Ženski bob tim Jamajke ostao je bez trenera, a verovatno i bez sanki. Zbog promene uloge u timu napustila ih je Nemica Sandra Kiriasis, koja tvrdi da je zadužena za sanke i da će ih uzeti, tako da ekipa neće imati čime da se spusti niz stazu.

Kakav će biti epilog drame sa ženskim bob timom Jamajke ostaje da se vidi. Ovo je trebalo da bude njihov debi. Muški tim imao je svoj legendarni debi 1988. godine, po kome je i snimljen film „Kul ranings", da li će ovo poslužiti kao scenario za nastavak?

Kada je Jamajka u januaru najavila da će poslati ženski bob tim na OI, predstavljalo je ne samo istorijski trenutak već i nostalgičan. Sada, međutim, samo nekoliko dana pred debi, tim je izgubio trenera. Sandra Kiriasis je napustila tim vidno razočarana zbog promene uloge u timu.

"Nikada u životu nisam imala ovakvo razočarenje u ovom sportu", rekla je Sandra Kiriasis. 

Od nje je zatraženo da sa mesta trenera vozača pređe na ulogu analitičara za stazu i time izgubi direktan kontakt sa takmičarkama.

"Članice ekipe ne razumeju zašto se ovo ovako desilo i nemaju problem sa mnom. U dobrim smo odnosima", rekla je Kiriasis.

Međutim iz bob federacije Jamajke dolaze druge informacije. Oni su čak srećni što ih je napustila Nemica.

„Dama je bila ekstremno destruktivna sila u timu. Sada kada je van njega, sinergija je mnogo bolja, napetost je opala, a sportisti su u stanju da se pripremaju u mnogo zdravijem okruženju."

„Stvari su se samo poboljšale njenim odlaskom. Ako dođete u ekipu, morate biti timski igrač. Ovde nema bogova i boginja", saopštio je direktor federacije Kristijan Stouks.

broj komentara 0 pošalji komentar