Mirer prvi u slalomu, Stevović i Vukićević bez plasmana

Švedski skijaš Andre Mirer najboljim rezultatom u karijeri osvojio zlatnu medalju u slalomu u Pjongčangu. Naši skijaši Marko Vukićević i Marko Stevović ostali bez plasmana, jer nisu uspeli da završe trku kao ni favoriti poput Hiršera i Kristofersena.

Andre Mirer je do zlatne medalje došao u vremenu od jednog minuta 38 sekundi i 99 stotinki, čime je postao prvi Šveđanin koji je postao olimpijski šampion u skijanju posle 38 godina, kada je Ingemar Stenmark u Lejk Plesidu osvojio zlata u slalomu i veleslalomu.

Srebrnu medalju osvojio je Švajcarac Ramon Cenhojzern sa 34 stotinke zaostatka, a bronzu Austrijanac Mihael Mat sa 67 stotih delova sekunde zaostatka za Mirerom.

Naši predstavnici Marko Vukićević i Marko Stevović ostali su bez plasmana jer nisu uspeli da završe prvu trku, ali je to bio problem i za brojne druge učesnike pa i za favorite u borbi za medalje.

Marsel Hiršer je trku završio već posle nekoliko kapija u prvoj vožnji, a Norvežanin Henrik Kristofersen, koji je bio prvoplasirani posle prve trke, u drugoj vožnji je odustao.

broj komentara 0 pošalji komentar