Zeman novi trener Crvene zvezde

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda usvojio je predlog komisije za imenovanje trenera da od naredne sezone na klupi crveno-belih sedi češki stručnjak Zdenjek Zeman.

Kako je naglasio sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević, razgovaraće se sa ovim stručnjakom, koji je u Beogradu, i precizirati svi uslovi njegovog angažovanja.

Zdenjek je bio i jedini kandidat za trenera Crvene zvezde, posle smenjivanja mladog stručnjaka Aleksandra Jankovića, koji sa klubom ima ugovor na još dve godine.

"Zeman je stručnjak od iskustva i znanja i neguje ofanzivni fudbal. Mi se nadamo da ćemo sa njim ostvariti mnogo bolje rezultate nego protekle sezone, u kojoj smo ostali bez oba trofeja" , rekao je večeras Bunjevčević.

On, međutim, nije hteo da razgovara o finansijskoj ponudi koju je Crvena zvezda uputila tom stručnjaku, jer je to u domenu poslovne tajne. Kako je naglašeno, Zeman će dovesti i svog pomoćnika, a veruje se da će to biti Slaviša Stojanović, slovenački trener, koji je na klupi Domžala osvojio dve titule prvaka Slovenije sa malo poznatim klubom.

Prema rečima Bunjevčevića, u Crvenoj zvezdi se razmišlja i da se uvede funkcija tim-menadžera, kao spona između stručnog štaba, uprave i igrača, a to će biti neko od bivših asova ovog kluba. Sportski direktor Crvene zvezde je naglasio da će klub krenuti  ozbiljnije u realizaciju dovođenja nekih igrača.

Od ranije je poznato da Crvena zvezda hoće da na pozicije napadača, centralnog veznog i centralnog odbrambenog fudbalera, dovede iskusne igrače, koji će učvrstiti igru tima u svim delovima terena.

Od toga ko će doći u Crvenu zvezdu i ko će napustiti redove crveno - belih zavisiće i stav novog šefa stručnog štaba, koji treba da se saglasi sa postojećom transfer-listom, jer se žele dublje kadrovske promene u klubu.

Bunjevčević je rekao da će osnovni posao u prelaznom roku biti angažovanje nekog domaćeg, ali i inostranog fudbalera.

Upravni odbor Crvene zvezde je podržao kandidaturu Stanislava Karasija za predsednika Fudbalskog saveza Beograda. Predloženo je da Crvena zvezda fuzijom sa FK Sremom iz Sremske Mitrovice stvori svoju B ekipu, koja će se takmičiti u Prvoj ligi fudbalskog prvenstva Srbije.
broj komentara 0 pošalji komentar