Zeman i zvanično trener Crvene zvezde

Češki stručnjak Zdenjek Zeman potpisao je u Beogradu dvogodišnji ugovor sa fudbalskim klubom Crvena zvezda.

"Zvezda je veliki klub sa bogatom tradicijom. Gledao sam 1991. godine u Bariju utakmicu u kojoj je Zvezda osovjila titulu šampiona Evrope. Nadam se da će se klupska istorija nastaviti pozitivnim rezultatima", rekao je Zeman na konferenciji za novinare.

Zeman, koji se novinarima izvinio što ne govori srpski jezik i izrazio nadu da će ga uskoro i naučiti, dodao je da mu je želja da za dve godine u Zvezdi napravi što je moguće veći napredak. 

!Gledao sam snimke šest Zvezdinih utakmica od kojih je izgubljena samo ona sa Boltonom. Znam da je ekipa sezonu u srpskom prvenstvu završila bez poraza. Postoji kvalitet i potencijal u svim igračima, dobra osnova za dalji, ozbiljan rad", kazao je novi trener crveno-belih.

"Igra, ipak, uvek može da se podigne na viši nivo. Ideja je da igramo napadački, spektakularan fudbal. Imam veliko poverenje u sportskog direktora Zvezde Gorana Bunjevčevića i verujem da ćemo napraviti dobar tim", istakao je Zeman.

Češki trener, koji je u karijeri, između ostalih, predvodio i Romu i Lacio, pripreme sa Zvezdom počeće 1. jula, a igrači će prethodno biti podvrgnuti lekarskim testovima.

"Analizirali smo prethodnu sezonu, videli koje su nam slabe tačke, a dovođenje Zemana je samo deo projekta povratka Zvezde u Evropu... NJegov napadački stil vratiće publiku na stadion, a možda imati i širi uticaj na celu fudbalsku organizaciju u Srbiji", rekao je Zvezdin predsednik Toplica Spasojević.

Zemanu će u radu pomagati i tim-menadžer kluba, što je funkcija koja u Crvenoj zvezdi do sada nije postojala. Bunjevčević je posredno potvrdio da će to biti njen nekadašnji prvotimac Bratislav Živković.
broj komentara 0 pošalji komentar