Morinjo: Gvardiolu i Klopa veličaju, a mene kažnjavaju

Portugalac Žoze Morinjo izjavio je da je za vreme vođenje Mančester junajteda imao drugačiji tretman od svojih kolega iz iz Liverpula i Sitija, Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole. Pogotovo kada se radi o strasti i emocijama.

Morinjo je izjavio da su gestikulacije i emocije pokazane sa trenerske pozicije za razliku od Gvardiole i Klopa, naišle na drugačije reakcije kada bi ih on pokazao.

"Mnogi mešaju strast sa kontrolom emocija. U istim situacijama, drugačije se postupalo samnom i sa drugim trenerima. Kada se Morinjo ponaša loše na trenerskoj poziciji, šutne flašicu vode ili nešto drugo, on je kriv, on je suspendovan i on plaća kazne. Kada to uradi Klop, on je 'poseban', kada uradi Gvardiola i on je 'poseban', samo mene kažnjavaju", izjavio je Morinjo.

"Iz nekog razloga, ja ne pripadam tom fudbalskom 'plemenu'. Ja volim fudbal, on je moj život i u njemu sam od kad znam za sebe. Ipak, ja ne trošim vreme praveći neku iluziju i sliku o sebi, tražeći ikakve privilegije. Sve što sam uradio, uradio sam svojom zaslugom. Ništa mi nije bilo poklonjeno", dodao je Portugalac.

Morinjo je izjavio da je današnjim trenerima lakše da budu uspešni, nego što je to bio slučaj kada je on započinjao karijeru.

"Sada je mnogo lakše nego u vreme kada sam ja počinjao sa trenerskom karijerom. Nekada, morao si da budeš poznat i dobar igrač kako bi bio i dobar trener. Ja sam bio među prvima, ako ne i prvi koji je taj mit razrušio. Počeo sam od nule i dogurao dosta daleko i ponavljam, nije mi ništa dato, sve sam morao da zaradim", zaključio je Morinjo. 

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 20. jan 2019, 18:22) - anonymous [neregistrovani]

Budi zadovoljan

Sta bi tek bilo sa tobom da si iz Srbije ???

(nedelja, 20. jan 2019, 13:57) - Panto Peric [neregistrovani]

Portugalac

Postovani Murinjo,ti si kao i mi Srbi.Ti si portugalac ma sta uradio uvek ce te prezirati iako si stvarno genije!!!