Nant i Kardif u sporu oko Sale

Slučaj oko transfera Emilijana Sale, koji je poginuo u tragičnoj nesreći pada aviona u okean, dospeo je do Fife, pošto Kardif ne želi da isplati Nantu dogovorenih 15 miliona evra.

Samo dva dana nakon što je Sala potpisao za Kardif u transferu vrednom 15 miliona evra, njegov avion se srušio u okean kada se fudbaler uputio u istoimeni grad iz Nanta.

Nant se obratio Kardifu povodom prve od tri rate koju engleski tim treba da isplati, ali iz Kardifa poručuju da žele da sačekaju kraj istrage povodom incidenta i nesreće.

Salina sahrana održana je u Argentini, a između ostalih, prisutni su bili i čelnici dve ekipe.

U celu sagu oko transfera uključeni su i Bordo, čijih su 50 odsto od ovog transfera, ali i menadžer preminulog fudbalera. 

Zbog nesuglasica dva kluba, slučaj je dospeo do Fife, a odluku će doneti najverovatnije Arbitražni sud u Lozani.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 20. feb 2019, 11:44) - anonymous [neregistrovani]

Novac

Sav novac od transfera proslediti porodici.

(sreda, 20. feb 2019, 10:52) - anonymous [neregistrovani]

Baš sam se pitao

kako će ovo da se završi, ali pretpostavih da su krvopije advokati i to sve rešili. U suštini, stvar bi trebalo da bude jasna. Sala je igrač Kardifa od trenutka kada počinje da mu važi ugovor što ne mora da bude od dana potpisivanja. Čak i ako Sala na taj dan nije još bio u Kardifu, bio je zvanično njihov igrač i moraju da ga plate. S druge strane, ako je Sala poginuo pre početka važenja ugovora, on je i dalje igrač Nanta i Kardif ne treba da plati ništa.