Fudbaleri Radničkog u Brzeću na oporavku od stomačnog virusa

Ekspedicija fudbalskog kluba Radnički otputovala je u Brzeće, gde će tokom reprezentativne pauze obaviti mini-pripreme za nastavak sezone.

Radnički u subotu nije odigrao utakmicu 16. kola Superlige protiv Proletera u Novom Sadu zbog stomačnog virusa 12 prvotimaca i baš iz tog razloga je i doneta odluka da se ode na planinu kako bi se ekipa regenerisala pred zgusnut raspored u finišu jesenjeg dela sezone.

"Situacija je danas mnogo bolja nego pre dva dana. Prvi put u karijeri sam se susreo sa ovakvim virusom koji je zahvatio gotovo ceo tim. Odlučili smo da je u ovom trenutku najbolje rešenje za nas da pet dana provedemo u Brzeću. Rekovalenscentima će prijati planinski vazduh, ubrzaće im oporavak od virusa, a imaćemo i potreban mir kako bi se što bolje pripremili za teške mečeve koji nas čekaju", izjavio je trener Nišlija Milorad Kosanović.

Kako je naveo, u Brzeće je poveo sve igrače, treniraće dva puta dnevno, a u Niš se vraćaju u petak popodne, gde će nastaviti da se spremaju za utakmicu sa Crvenom zvezdom i ono što sledi kasnije.

"Veoma je bitno da nam pozicije koje vode u Evropu nisu daleko. Ukoliko se konsolidujemo i vežemo nekoliko pobeda, opet ćemo biti ravnopravni u borbi za izlazak na međunarodnu scenu, što je svakako naš osnovni cilj ove sezone", istakao je Kosanović.

Radnički će Zvezdu dočekati 22. ili 23. novembra na stadionu Čair.

broj komentara 0 pošalji komentar