Rusi odbili "srpske" dresove

Fudbalska federacija Rusije vratila je nemačkom proizvođaču sportske oprema "Adidasu" nove, nedavno predstavljene dresove pošto su se navijači i javnost “pobunili“ zbog toga što oni više asociraju na Srbiju nego na Rusiju.

Boje na ruskoj zastavi (bela, plava i crvena) obrnute su bojama na zastavi Srbije (crvena, plava i bela), te je "problem" nastao zato što je osnovna boja dresa crvena, a ivice rukava imaju plavu i belu traku.

Tako je neposredno posle promocije, dres u kojem je trebalo da Rusi odigraju poslednja dva meča kvalifikacija i predstojeći EP 2020. vraćen nemačkom gigantu na doradu.

"Odlična oprema, ali za srpski tim. Kada ćete nam otkriti opremu ruske reprezentacije?", upitao je jedan navijač Rusije kompaniju "Adidas" na Instagramu, dok se selektor Stanislav Čerišev našalio rekavši da "navijači mogu videti rusku trobojku kada podrže tim podignutim rukama".

Veliki prostor ovom "gafu" dali su i nemački mediji, koji podsećaju da je "Adidas" pogrešio i i nedavno, kada su nepravilno bila ispisana imena pojedinih nemačkih reprezentativaca.

broj komentara 29 pošalji komentar
(četvrtak, 14. nov 2019, 23:43) - Protivnik lupanja! [neregistrovani]

Za Ruse su jediini pravi prijatelji...

Bugari,kaže njivo istraživanje!

(četvrtak, 14. nov 2019, 20:59) - anonymous [neregistrovani]

Dobar posao za Adidas

Dres je prava stvar za sve Srbe koji u srcu nose Rusiju jer je grb na pravom mestu a kombinacija boja srpska, ima da se proda samo tako i to pod nazivom special edition.

(četvrtak, 14. nov 2019, 20:40) - anonymous [neregistrovani]

Ne bune se Rusi na srpske dresove....

Nego se Rusi ljute na "Adidas" sto je promasio njihove nacionalne boje.Ne znam kako se to desilo jer je normalno da narucilac donese proizvodjacu sliku dresa u bojama kakav zeli i tu ne smije biti greske.Vjerovatno je da neki poslovodja u radionici "Adidasa" nije obracao paznju na raspored boja pa pomijesao ruske i srpske nacionalne boje.A,cuo sam pricu kako su nastale srpska i prvobitna crnogorska zastava.Navodno su ruski vojnici dobrovoljci donijeli svoju zastavu za vrijeme Prvog Srpskog ustanka 1804 u Beograd a kasnije i na Cetinje a nase vodje su odlucili da tu rusku zastavu samo obrnu i uzmu kao svoju nacionalnu zastavu,jer smo,kako su rekli, ionako braca.Srbija je zadrzala tu zastavu a Crnogorci su svoju promijenili.

(četvrtak, 14. nov 2019, 20:18) - anonymous [neregistrovani]

Iako nema bas mnogo veze sa istinom

Oni nas gledaju istim ocima,zato nam ovako dobro ide.

(četvrtak, 14. nov 2019, 20:15) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor

To sto mediji prenesu da je zustro, ne znaci da je zustro... i naravno zasto bi nosili dres druge drzave kao svoj ? To samo mi srbi mozemo da svoje zaboravljamo i negiramo ( srbija) a promovisemo tudje npr. (jugoslavija )

(četvrtak, 14. nov 2019, 20:01) - anonymous [neregistrovani]

Provokacija Rusije Srbima?

Ovakva burna reakcija je dokaz koliko nas "braca" poštuju...

(četvrtak, 14. nov 2019, 19:39) - anonymous [neregistrovani]

Moj brat

vozi crveno auto a ja sam kupio plavo i ako sam naručio plavo ne bih želio da dobijem crveno a volim brata.

(četvrtak, 14. nov 2019, 17:56) - anonymous [neregistrovani]

Ovi...sto vole Ruse,znaju ih...

...znaju i Zapadnjake,znaju i Ruse,znaju i Ruski patriotizam i Ruske vojnike...znaju i puno drugog a ovo sa Adidasom samo je jeftina neuspjela provokacija...i da nebi o Srbima iz Srbije,dosta je...

(četvrtak, 14. nov 2019, 17:41) - Djekna [neregistrovani]

Srbi i Rusi

To zato što Srbi više nisu Srbi nego su Rusi. Tarabici su rekli da će Srbi stati pod jednu šljivu i to je to. Mislili su na Srbe koji misle svojom glavom, a ne glavom ruske propagandne mašinerije, ili zapadnjackih vrednosti.

(četvrtak, 14. nov 2019, 17:29) - anonymous [neregistrovani]

@Dokaz

Не знам по чему сте закључили да нас Руси не воле, кад се људи буне из оправданог и простог разлога. Зна се како изгледа руска застава, руска обележја, у складу са тим треба да буду и руски дресови, као што српски дресови треба да буду у складу са српским обележјима. А да Руси воле Србе, воле нас итекако и то од севера до југа Русије, а верујем и до Владивостока. Уверио сам се лично у то оба пута када сам боравио у Москви и Астрахану, нас и Белорусе воле и поштују највише иако неким појединцима у Србији из политичких разлога одговара да буде другачије, али то је њихова ствар.