Fudbalskom savezu Kosova preti suspenzija zbog mešanja politike u sport

Kosovski fudbalski savez mogao bi da dobije suspenziju od dve do pet godina sa Uefinih i Fifinih takmičenja, prenosi portal Kosovo onlajn.

Kako se navodi, razlog za to je pokušaj smene predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport, što je u potpunosti u suprotnosti sa preporukama Uefe i Fife.

Dve vodeće međunarodne fudbalske institucije statutima su izričito naložile da se politika ne meša u sport, podseća se i dodaje:

"Prema nekim izvorima, Kosovo rizikuje da bude suspendovano od dve do pet godina, jer politički povezane osobe pokušavaju direktno da intervenišu u Fudbalskom savezu Kosova."

Eventualnom suspenzijom Kosova najveći pobednik bila bi Severna Makedonija, koja bi mogla da se nađe direktno u finalu plej-ofa D Lige nacije, pre nego što se i odigra meč između te dve selekcije.

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 06. dec 2019, 20:13) - anonymous [neregistrovani]

sva sreca

da u srbiji tako nesto ne postoji...

(petak, 06. dec 2019, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

Fudbal

Da se politika nije mešala oni ne bi ni igrali ove kvalifilacije

(petak, 06. dec 2019, 17:26) - anonymous [neregistrovani]

Ne likujte

.... jer od toga nema ništa. Što je babi milo to joj se i snilo.

(petak, 06. dec 2019, 16:58) - Grobar [neregistrovani]

Futbal

Trenutno Kosovo igra bolje od Serbije futbal!Samo kazem...

(petak, 06. dec 2019, 16:50) - anonymous [neregistrovani]

blef

Ma ja nigde nisam to procitao npr na sajtu UEFE ili FIFE, to sami Albanci sa Kosova kao pisu nesto a od toga nece nista biti.

(petak, 06. dec 2019, 15:50) - anonymous [neregistrovani]

Oni su politicki i nastali!

Oni su na politickim osnovama i nastali uz upotrebu NATO agresije i velikih sila koje su arogantno gazile zakone UNa takodje FIFE i drugih sportskih Organizacija. Izmisljena zemlja, je sasvim nepostojeca zemlja. Ona egzistira smo inatom zapadnih "demokratija" u svrsi njihovog politickog interesa.

(petak, 06. dec 2019, 15:47) - ĐORĐO-NEVESINJE [neregistrovani]

Pa sami su ga stvoril!

Fifa i Uefa su u saradnji sa politokom zapada i stvorile ta kvazi savez, pošto je Zapad oteo deo naše teritorije! Sad im se odbija od glavu!

(petak, 06. dec 2019, 15:38) - Саша [neregistrovani]

Фифа

Пази ово, Фифа прво промени правила да и територије које нису признате од стране УН имају приступ такмичењу а онда се жале на уплитање политике док је сама политика извршила притисак на Косово у Фифи. Тотално лудило.