Kalinić: Razumem Jokića, nadam se da će doći

Nikola Kalinić izjavio da razume Nikolu Jokića što još nije odlučio da li će igrati za reprezentaciju, dodao je i da se nada da će doći, jer sa njim svi su mnogo bolji, prenosi Sportski žurnal.

Posle klupske sezone u Fenerbahčeu pred Nokolom Kalinićem je novi izazov - nastup za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

Nikola Kalinić nije uvek bio osvajač medalja, šampion Evrolige i jedan od najboljih krilnih igrača Evrope. Ali, uvek je govorio ono što mu je na duši.

"Kao i uvek, ne znamo ni u kom ćemo sastavu ići. Ako se svi okupimo, Srbija je verovatno u pet-šest najboljih reprezentacija sveta, biće interesantno. Ima vremena do tada, da se oporavimo, ozdravimo, pronađemo motivaciju... Biće dobro. Lepo je uvek biti sa tim ljudima, mi smo svi dugo godina prijatelji."

Upitan da pošalje poruku Nikoli Jokiću koji još nije odlučio da li će igrati na Svetskom prvenstvu, njegov stariji imenjak je odmahnuo glavom.

"Ako želim da mu pošaljem poruku, pozvaću ga. Ne volim kada sve mora da bude kroz kamere. Potpuno ga razumem što nije ništa odlučio, umoran je od sezone, ima svoje razloge zašto bi igrao ili ne bi igrao. Njegova je odluka, mlad je igrač i ne bi trebalo da neko bude strog prema njemu. Tek mu je 24 godine, može još deset godina da igra za reprezentaciju. Naravno da bih voleo da igra, svi su bolji ako on dođe. Ali, ako ne dođe, poštujem i to. Nadam se da će ipak doći", zaklljučio je Kalinić.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 19. maj 2019, 22:48) - anonymous [neregistrovani]

@Godine

Kažete da većina zna da je pomoć prijateljima, saigračima ili svojoj zemlji izbor koji te kvalifikuje kao dobrog čoveka, a da je gledanje samo svoje sopstvene karijere i finansijeske dobiti, odlika sebičnih i samoživih ljudi. Žao mi je što ću vam isporučiti ovaj cinični komentar, ali u stvarnom svetu većina ljudi samo gleda svoju sopstvenu zaradu i finansijsku dobit. Ponekad je pomoć prijateljima ili rad u korist svog naroda i zemlje nešto što se uklapa u šemu pojedinca, i onda to pojedinac i odradi. Ali neka nesebična pomoć prijateljima ili rad u korist svog naroda i zemlje bez ikakve lične koristi ili čak i na sopstvenu štetu, to su sve ređe pojave ako ih je ikada i bilo. Napasti Nikolu Jokića zato što i on gleda kako da ne upropasti svoju karijeru povredama i gubljenjem mesta u timu je samo neukusno.

(nedelja, 19. maj 2019, 19:17) - Canadian [neregistrovani]

Jokic

Vise nikada nece igrati za representaciju!

(nedelja, 19. maj 2019, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Ni jedan ni drugi nisu za reprezentaciju.Prvo reprezentacija stvori poznate igrace od njih a onda posebno Jokic zavisi od menadjera a reprezentacija vise nijs vazna.

(nedelja, 19. maj 2019, 17:02) - anonymous [neregistrovani]

Opušteno

Ma ima vremena za njega može i sa 40 da igra za Srbiju.......

(nedelja, 19. maj 2019, 15:21) - anonymous [neregistrovani]

Godine

Sve je lepo Kalinic rekao, jedino sto sa 24 godine covek moze vec dobro da razlikuje sta je ispravno uraditi, a sta nije. Sa 24 godine vecina zna da je pomoc prijateljima, saigracima ili svojoj zemlji izbor koji te kvalifikuje kao dobrog coveka, a da je gledanje samo svoje sopstvene karijere i finansijeske dobiti, odlika sebicnih i samozivih ljudi. Znamo da je Jokic fantastican kosarkas, a kakav je covek, videcemo. Ne znam sta mu znaci to odugovlacenje s odlukom. Mozda zna, ali ga sramota da kaze?