Odbijena žalba Partizana, Zvezda i zvanično šampion

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon odbio je žalbu KK Partizan i registrovao postignuti rezultat četvrte utakmice finalne serije plej-ofa, čime je Zvezda i zvanično osvojila 20. titulu nacionalnog šampiona.

Iako se u zvaničnom saopštenju KLS, koje je potpisao direktor takmičenja Leon Deleon, navodi da su sudije previdele grešku u koracima koju je napravio Bili Beron pri postizanju pobedonosnog koša, žalba Partizana je odbijena.

"I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom", navodi se u saopštenju.

"Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej-ofa sudije Belošević, Obrknežević i Nikolić se po automatizmu kažnjavaju sa po tri utakmice u tempu delegiranja, shodno čl. 61 Ž 4 Propozicija takmičenja. Kazna se prenosi u sledeću sezonu", dodaje se.

Pored toga, KK Partizan kažnjen je sa 102.000 dinara zbog zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja.

Novčane kazne od 12.000 dinara dobili su košarkaši Partizana Novica Veličković i Crvene zvezde Muhamed Faje, zbog dosuđenih tehničkih grešaka.

Na osnovu rezultatatskog plasmana u plej ofu i Super ligi Srbije ekipe su zauzele sledeća mesta:

1. KK Crvena zvezda MTS
2. KK Partizan NIS
3. KK FMP
4. KK Mega Bemaks
5. KK Borac
6. KK Dinamik
7. OKK Novi Pazar
8. KK Zlatibor
9. OKK Beograd
10. KK Tamiš
11. KK Sloboda
12. KK Dunav

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 20. jun 2019, 11:01) - Nele [neregistrovani]

Sramota

Sramota me je što sam zvezdaš. A ovi moji zvezdaši koji se rugaju trinkijeriju i partizanovcima su me razočarali. Volim da uzmemo titulu, ali pošteno je bilo da je uzmemo u 5.utakmici i pred našim navijačima. Ovo kvari celu sliku.

(sreda, 19. jun 2019, 16:17) - anonymous [neregistrovani]

bez veze

Jesam Zvezdas, ali ovo je skroz bez veze!

(utorak, 18. jun 2019, 19:00) - anonymous [neregistrovani]

Срамота

Глупљу одлуку нисам видео до сада..Кадија те тужи..Кадија ти суди..Но комент..

(utorak, 18. jun 2019, 17:28) - anonymous [neregistrovani]

Užas

Užas za ovu odluku. Niti je pravedno niti je pošteno. A te sudije kolko vidimo i dalje sude i sudiće....sramota...