Kokoškov: Nisam sanjao NBA, već da budem selektor Srbije

Igor Kokoškov, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, izjavio je za da su mu se ostvarili snovi novim angažmanom. Kokoškov je za televiziju Sakramento kingsa prokomentarisao imenovanje za selektora "orlova".

Uz osvrt na dosadašnju bogatu karijeru i rad u NBA ligi od 19 godina, Kokoškov je spomenuo i da je radio kao selektor nekoliko nacionalnih selekcija, ali je najnoviji angažman predstavio kao vrhunac karijere i ostvarenje profesionalnih snova. 

"Čast je predstavljati svoju državu. Da predstavljate školu košarke odakle dolazite. Otišao sam iz Srbije pre 20 godina, jednu godinu sa proveo na koledžu i 19 u NBA ligi. U poslednjih 20 godina nikada nisam sebe distancirao od evropske košarke. Trenirao sam različite nacionalne timove unazad deset godina", rekao je Kokoškov i dodao:

"Sada sam trener sopstvene države, tako da je malo drugačije."

Srpski trener ističe da nikada nije sanjao o NBA.

"Kada sam krenuo sa trenerskim poslom,a nikada nisam sanjao da ću biti u NBA, već sam sanjao da ću biti selektor nacionalnog tima, zaključio je novi predvodnik "orlova".

Košarkaški savez Srbije je u sredu imenovao Igora Kokoškova za novog selektora muške seniorske reprezentacije Srbije. 

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 22. nov 2019, 12:02) - anonymous [neregistrovani]

konačno

Igore brate, i mi smo tebe sanjali da budeš selektor, primeni svoje dve decenije NBA iskustva na našim momcima i neka opet grizu maximalno za svoju zemlju

(petak, 22. nov 2019, 11:58) - anonymous [neregistrovani]

Превод до краја

Ако слушате и задњу реченицу рекао је да је није сањао NBA јер то није било реално. Тако да је, по њему, своје снове одавно превазишао.

(petak, 22. nov 2019, 11:51) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Neverovatno zvuči šta čovek govori, ali je jako lepo to što je rekao. Ponosi se što će biti selektor košarkaške reprezentacije svoje države, ima li šta lepše, a pogotovo kad to izgovori na engleskom (u Americi). Mislim da će doneti sasvim novi pristup i način razmišljanja u srpsku košarkašku reprezentaciju.

(petak, 22. nov 2019, 11:33) - Zivko [neregistrovani]

Uspeh

Ako sa Srbijom napravis uspeh kao sa Slovencima sve ti je oprosteno.