Doktor Željko i mister Obradović

Nova sezona nije počela kako je najtrofejniji evropski trener planirao. Fenerbahče koji sa klupe predvodi čuveni Željko Obradović štuca i u Evroligi već je doživeo sedam poraza. Iako je popularni Žoc pored osvojenih devet titula prvaka Evrope poznat i po svom temperamentu, proteklih nedelja mogli smo da vidimo do sada neviđeno.

On je tokom meča u Moskvi protiv CSKA bio toliko ljut na svoje igrače da je iz standardne vike prešao i na psovke, a tu je najgore prošao Italijan Luiđi Datome.

Ovaj snimak je obišao planetu, a mnogi su slavnog Čačanina osuđivali, uglavnom potajno.

Možda je upravo zbog toga već u narednom meču Evrolige protiv Barselone, pokušao da do igrača dopre potpuno drugačijim pristupom – molbom da igraju bolju odbranu. Međutim, ishod je bio isti. Poraz.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić, koji i dalje igra za Željka u Feneru, otkriva recept za te trenerove “žute minute“.

”Obično je pitanje kako se ponašate kada postane crven, a onda sam ja uvek odgovarao da dok je crven sve je ok, sve dok ne postane ljubičast. U tim nekim trenucima je najbolje biti neprimetan, pobeći kući, sačekati neki drugi dan da to prođe ili sačekati neku pobedu”, objašnjava Kalinić. 

No, razume se, nije Obradović jedini košarkaški trener čije reakcije privlače pažnju javnosti.

Svoje momente često ima i legendarni Svetislav Kari Pešić, biši trener Zvezde sa sada Barselone. 

Saša Obradović se umalo jednom potukao sa svojim igračem u Albi, a vrlo sličnu situaciju imao je i Slovenac Jurij Zdovc u Aeku.

A kada je reč o energiji pored klupe, moramo spomenuti i harizmatičnog Italijana Đanmarka Poceka, sada trenera Dinamo Sasarija.

Marko LjUBOMIROVIĆ (LjubomirovicM) 

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 30. nov 2019, 15:32) - anonymous [neregistrovani]

2005...

..ja bih ga podsetio na Novi Sad i 2005. Onda je digao ruke kada nije mogao nista da uradi, treba to isto da uradi i sada. Dosta ti je svega ako Boga znas. Vrati se u svoju zemlju i uzivaj u svom radu. Bog da te vidi.

(subota, 30. nov 2019, 13:20) - anonymous [neregistrovani]

Ko? Jel ja?

Prošlo je vreme "urlatora"...traže se pedagozi, koji umeju da "kupe" igrača na pravi način, a ne psovanjem....

(subota, 30. nov 2019, 12:27) - anonymous [neregistrovani]

Обрадовић

Не разумеју људи Обрадовића. Ко још има ту страст? Он дише и размишља кошарку. Он је кошаркашки стратег и када његови војници не извршавају команду, нормално је да их испраши.