Na današnji dan – Ti-Mek ušao u košarkašku legendu

Pre tačno 15 godina Trejsi Mekgrejdi ušao je u istoriju NBA lige kao igrač koji je postigao 13 poena za samo 35 sekundi, čime je doneo veliki preokret svom Hjustonu i pobedu protiv San Antonija.

Mnogi Trejsija Mekgrejdija smatraju za jednog od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige, o tome mogu da se vode diskusije. Ali, kada je u pitanju ono što je uradio pre 15 godina protiv San Antonija, nedoumice nema – Ti-Mek je ušao u legendu.

Tog 9. decembra 2004. godine San Antonio je došao u Hjuston na ko zna koji u nizu teksaških derbija. Sparsi su na 35 sekundi do kraja imali osam poena prednosti (76:68), a onda je usledila jedna od najneverovatnijih završnica u istoriji košarke (zaboravićemo, ako možemo, na trenutak duel Jugoslavije i SSSR-a iz 1986. godine).

Mekgrejdi je za 35 sekundi postigao 13 poena (četiri trojke, plus dodatno slobodno bacanje) i okrenuo rezultat na 81:80, kojim je i završena utakmica.

Ti-Mek je karijeru završio sa više od 18.000 postignutih poena (skoro 20 prosečno po utakmici), a simultanka protiv San Antonija sigurno je doprinela da svoje mesto nađe u košarkaškoj Kući slavnih.

broj komentara 0 pošalji komentar