Đoković za RTS: Zahvalan na prilici da unapredim sebe

Novak Đoković govorio za RTS pre ceremonije dodele Laureus nagrada o tome kroz šta je sve prošao u prvim mesecima posle operacije lakta.

Novak se prisetio perioda kada zbog povrede nije mogao da učestvuje na turnirima.

"U tom periodu sam naučio puno stvari o sebi. Imao sam puno sumnji i dilema kako nastaviti sa tenisom, koja je svrha, na koji način. Dosta sam ispitivao sebe u najdubljim nivoima svog karaktera. U tim trenucima mi nije bilo jasno zašto se sve to dešava i nisam, naravno, baš bio srećan zbog toga, ali sam razumeo da treba da budem zahvalan zato što obično u takvim trenucima čovek ima veliku priliku da se transformiše, da bude bolja verzija sebe", rekao je Novak.

Ipak, Đoković je uspeo da se vrati na vrh.

"To se na kraju desilo i evo, 12 meseci nakon toga, stojim ovde pred vama osvojivši tri grend slema i vrativši se na poziciju broj jedan na svetu, što stvarno pre 12 meseci možda nije izgledalo baš realno", rekao je Đoković za RTS.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 19. feb 2019, 09:53) - Desanka [neregistrovani]

Čestitke Novaku !

Velika čast za Novaka, potpuno zaslužena titula za 2018. godinu ! Lepo slavlje među najboljima, lepe želje za veliki uspeh i u 2019. godini za velikog asa koji je Nole !

(ponedeljak, 18. feb 2019, 20:57) - anonymous [neregistrovani]

nevolje

ovo sa đokovićem je pokazalo ko zna koliko puta da nevolje koje su ga pratile donose koristi ako ih se iskoristi pametno tj.ako ih se shvate realno.
teško da bi nole bez ovih nevolja uspeo dokle je uspeo.lakat je bio samo deo ove priče.noletu je pomoglo na mentalnom planu raskid sa guruom,što je uslovljavao vajda.
na kraju,guru,je jedno iskustvo,koje je noleta učvrstilo u uverenju da su zablude veoma štetne.